Apostem per la bicicleta!

16/04/2016 - 10:23 h

La campanya, que recull els objectius de la Mesura de l’Estratègia de la bicicleta, inclou la creació d’una nova web de la bicicleta, repartiment de fulletons amb informació sobre com han de circular els ciclistes, elements publicitaris i accions de promoció al carrer. Amb motiu del Dia Internacional de la Bicicleta, el proper 19 d’abril, equips d’informadors sortiran al carrer amb bicicleta oferint informació i obsequis als ciclistes.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha fixat com un dels seus objectius assolir una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, que passa per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, en la línia del que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2019.

En relació a la mobilitat ciclista, el PMU es marca l’objectiu d’incrementar els desplaçaments en bicicleta en un 67%, que suposa augmentar gairebé 80 mil desplaçaments més al dia.

Per tal d’assolir aquesta fita, el Govern municipal va presentar el passat mes de novembre la Mesurà de l’Estratègia de la Bicicleta, que inclou un seguit de mesures per promocionar l’ús d’aquest mitjà de transport a la ciutat, entre elles passar dels 116 km de carrils bici actuals als 308.

Ara, dins del marc d’aquesta estratègia, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya per fomentar la mobilitat en bicicleta, amb l’objectiu de promocionar l’ús de la bicicleta com un mode de transport a la ciutat, saludable individualment i globalment. També per donar a conèixer les normes de circulació de la bicicleta, fomentant en tot moment la convivència entre els diferents modes de transport, així com comunicar els beneficis que l’ús d’aquest mitjà de transport aporta a la ciutat i als ciutadans per la construcció d’una mobilitat més sostenible i eficient.

La campanya inclourà diferents iniciatives i actuacions entre les quals destaca la posada en marxa de la nova web de la bicicleta, on es podrà consultar informació sobre els desplaçaments en bicicleta, normes de circulació, serveis en funcionament, informació sobre carrils bici (actuals i en construcció), o aparcaments, entre altres, així com les accions de foment de la participació, educació i promoció de la bicicleta.

També es repartiran fulletons informatius sobre l’ús de la bicicleta a equipaments culturals i educatius (cinemes, teatres, biblioteques, universitats, centres d’educació superior, etc) i esportius; centres de salut, cafeteries, tallers de reparació de bicicletes, lloguer i botigues de bicis, i OAC’s.

I com accions de carrer, s’han instal·lat bicicletes decoratives a diferents punts de la ciutat, i el Dia Mundial de la Bicicleta, que tindrà lloc el proper 19 d’abril, diversos equips d’informadors es desplaçaran a la ciutat amb bicicleta repartint fulletons informatius i obsequis als ciclistes.