Aprèn a confeccionar el teu propi titella!

18/09/2020 - 14:27 h

La companyia Gecko con botas ens mostrarà com construir el nostre propi titella amb material reciclat.

Voleu compartir un moment de qualitat amb els vostres infants? Des de La Fàbrica del Sol us portem directament a casa un fantàstic taller de titelles amb el que gaudireu tota la família.  El proper 29 de setembre a les 17:30 h la reconeguda companyia de teatre Gecko con Botas us desvetllarà com transformar materials vells i en desús en un magnífic titella en forma d’eruga. 

 

L’art dels titelles

Qui no ha vist mai un espectacle de titelles? Des dels tres porquets a la llegenda de Sant Jordi, passant per un gran ventall de contes i històries. Els titelles són un tipus d’art escènica que ha permès explicar i transmetre històries generació rere generació, arrencant els somriures (i alguna que altra llàgrima) de petits i grans des de temps immemorials. Ara us convidem a participar en aquest original taller virtual que us permetrà elaborar el vostre propi titella

 

Gecko con botas

Gecko con botas és una companyia teatral nascuda a Indonèsia, especialitzada en titelles i ombres. La formació està constituïda per la titellaire i artista visual catalana Clementina Kura-Kura, l’actor i dramaturg argentí, Damián Bojorque, i l’actriu italiana Susanna Bolgna. 

La companyia combina diferents tradicions per explicar històries i posar en escena espectacles plens de significats. Des de la seva creació han participat en més de 50 festivals d’arreu del món.  Els seus espectacles més destacats són “A pescar!” i “Les ombres que conten contes”. 

Tenen un fort compromís amb el medi ambient, tal i com es pot veure en l’espectacle “A pescar”, de divulgació ambiental marina, o en varis dels seus tallers de titelles. També compten amb projectes específics de sensibilització ambiental com el seu espectacle “Ombres al mar”. 

 

Taller de titelles a La Fàbrica del Sol

Aquest taller que us presentem està inspirat en un dels 10 tallers de reutilització de material de rebuig i fàcil de trobar per casa que el Gecko con Botas va oferir en línia durant el confinament i amb el que les famílies participants s’ho van passar d’allò més bé. 

La proposta de crear una titella en forma d’eruga va sorgir de les mateixes famílies, seguidores del Gecko con Botas i amants del popular conte infantil “L’eruga goluda” d’Eric Carle. En aquesta ocasió, l’eruga en qui ens inspirarem per construir el titella serà la de la papallona rei, present en molts indrets de Catalunya i, per molts, una de les més boniques. 

 

Inscripcions

Ara, des de La Fàbrica del Sol, us oferim la possibilitat de gaudir d’aquest taller en format virtual des de casa vostra. Ja us podeu inscriure clicant aquí. L’activitat és gratuïta però les places són limitades

 

Us hi esperem!