Aquesta tardor, el millor cinema de medi ambient es veu a Barcelona

16/09/2019 - 14:50 h

Aquesta tardor, el millor cinema sobre medi ambient arriba als equipaments municipals de la ciutat de Barcelona. Impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, el cicle "Claqueta i Acció!" desembarca per segon any consecutiu als 10 districtes amb una selecció dels documentals exhibits al Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) de 2018 que reflexionen sobre alguns dels reptes mediambientals més importants.

La conservació de la biodiversitat, l’impacte dels residus i la problemàtica del malbaratament alimentari són alguns dels temes que tractaran els documentals, que aniran seguits d’un debat dinamitzat per l’Ajuntament de Barcelona durant el qual es reflexionarà sobre la influència de les nostres accions quotidianes en la salut del nostre planeta i, a més, es donaran a conèixer recursos per orientar-nos cap a estils de vida més sostenibles a Barcelona.

La inauguració, a La Casa Elizalde

El cicle, que s’allarga fins al 16 de desembre, arrenca aquest dijous dia 19 de setembre a les 19 hores amb la projecció a La Casa Elizalde del documental En la línia del frente: los guardabosques del Parque Nacional de Gorongosa, que va guanyar el Sol d’Or, màxim guardó del FICMA 2018.

El documental segueix els candidats que intenten passar les dures proves físiques i mentals requerides per convertir-se en agent rural del Parc Nacional de Gorongosa de Moçambic. Per primera vegada, les dones s’hi poden presentar i no reben cap tracte preferencial.

La projecció de la cinta anirà seguida d’un còctel. Ja pots reservar la teva entrada gratuïtament a https://casaelizalde.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=56&t=CE&f=C o enviant un correu a claquetaiaccio@bcn.cat

Una oferta ampliada

Respecte de l’any pasat, aquest any el Claqueta i Acció!, que és una  iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient
(FICMA) per promoure la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania de Barcelona. amplia l’oferta amb 44 projeccions que es podran veure a 34 equipaments repartits pels 10 districtes de la ciutat. Totes les activitats del cicle són gratuïtes.

Podeu consultar totes les pel·lícules del cicle a:

http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/claqueta-i-accio-cicle-de-cinema-ambiental

Una cita anual

A més, recordeu que del 6 al 14 de novembre teniu una cita a la 26a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient. Com cada any, el FICMA us porta el millor cinema ambiental amb un catàleg de documentals pensat per despertar consciències adormides. Podeu consultar tota la programació a www.ficma.com