Arriba la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes

22/04/2022 - 11:05 h

L’acció coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll i es realitzarà als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó.

Del 25 al 29 d’abril tindrà lloc la primera edició d’enguany de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’acció busca sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’afavorir el civisme i les bones pràctiques en la conducció d’aquests vehicles per a reduir la contaminació acústica.

La campanya s’adreça a les persones usuàries i propietàries de motocicletes i ciclomotors que es localitzen en aparcaments i zones habilitades per a motos al carrer, i  s’estructura al voltant de tres objectius:

  • Sensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat.
  • Informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat.
  • Recollir dades de soroll i promocionar la conducció apropiada i el manteniment adequat.

Es durà a terme una tasca primordialment informativa, alhora que s’oferirà l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari.

L’acció es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes. Cada edició –està previst fer-ne quatre aquest any- s’ubicarà en diferents localitzacions que cobriran dos districtes segons les necessitats, la possibilitat d’interacció amb conductors i la relació de carrers que han tingut queixes veïnals per la circulació de motos.

Primera edició de la campanya 2022

La primera edició de la campanya es durà a terme en els districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó d’11 a 14 h i de 16 a 19 h del 25 al 29 d’abril.

Gràcia:

  • Jardinets de Gràcia: els matins del 25, 27 i 29 d’abril i les tardes del 26 i 28 d’abril.
  • Carrer Gran de Gràcia amb avinguda de la Riera de Cassoles: les tardes del 25, 27 i 29 d’abril i els matins del 26 i 28 d’abril.

Horta-Guinardó

  • Carrer de Dante Alighieri amb el carrer de les Lletres: els matins del 25, 27 i 29 d’abril i les tardes del 26 i 28 d’abril.
  • Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, entre els números 160 i 175: les tardes del 25, 27 i 29 d’abril i els matins del 26 i 28 d’abril.

La Setmana del Soroll

La primera edició de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll, del 25 a l’1 de maig. Durant aquests dies es posa èmfasi en la promoció de mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica.

Aquest 2022, el lema de la Setmana sense Soroll és “Abaixem el volum” i té com a objectiu posar en valor totes aquelles mesures permanents, actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.