Barcelona s’afegeix al projecte “Ciutats que inspiren” per conscienciar sobre la qualitat de l’aire

23/01/2023 - 08:43 h

Barcelona ja és una ‘ciutat que inspira’: la capital catalana s’uneix al projecte de la farmacèutica AstraZeneca per conscienciar sobre la importància de la qualitat de l’aire a les ciutats

Barcelona sha sumat al projecte dAstraZeneca Ciutats que Inspiren per conscienciar sobre la importància per a la salut de respirar un aire de qualitat a les ciutats. Daquesta manera, la capital catalana se suma a Santander i Sevilla, les altres dues ciutats de lestat espanyol que també són part daquest projecte que vol contribuir al desenvolupament diniciatives municipals que millorin la qualitat de laire.

En línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030

Ciutats que inspiren’ és una iniciativa que va de la mà de lestratègia de sostenibilitat que segueix la ciutat i del compliment de lObjectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11, ciutats inclusives, lODS 13, acció pel clima i lODS 17, aliances per assolir els objectius. La iniciativa busca conscienciar sobre la importància de la qualitat de laire que respiren els habitants de la capital catalana .

Així doncs, la companyia farmacèutica AstraZeneca, en col·laboració amb societats científiques i associacions de pacients respiratoris, pretén motivar les ciutats per tal que desenvolupin polítiques i iniciatives per millorar la qualitat de laire. Des de lAjuntament de Barcelona celebren laliança amb la farmacèutica per construir un futur saludable per a tothom”.

El 2022, un bon any en termes de reducció de contaminació

Segons dades recollides per les estacions de vigilància de la qualitat de laire i publicades aquest passat mes de desembre, des de lany 2015 les mesures que shan impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles a Barcelona han aconseguit millorar la qualitat i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de les superilles, lelectrificació de vehicles municipals o lactivació de la zona de baixes emissions han demostrat lefectivitat dun model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental. I a partir dara, el projecte Ciutats que Inspirende ben segur que també hi contribuirà.