Cap de setmana: Explosió de bellesa i art amb roses i rosers, poesia i arquitectura

10/05/2018 - 10:50 h

El cap de setmana de mitjans de maig permet gaudir de la bellesa en diverses formes: les roses i l'art floral, a través del XVIII Concurs Internacional de Roses Noves; la poesia i la recitació, a través del Festival de Poesia de Barcelona; i l'arquitectura i els espais urbans, a través de la Setmana d'Arquitectura. Una primavera plena d'art i talent.

Connecta’t al web del cap de setmana!

Coincidint amb la temporada de floració de les roses, aquest cap de setmana se celebra el divuitè Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. El certamen té lloc en un espai privilegiat, els jardins del roserar del parc de Cervantes (al districte de les Corts). Els jardins estan oberts divendres (de 17.00 a 20.00 hores), dissabte (de 10.00 a 20.00 hores) i diumenge (de 10.00 a 14.00 hores).

En el marc del concurs, s’exposen al públic i als professionals del sector noves espècies de roses i es lliuren premis en catorze categories diferents, concedits tant per un jurat internacional com per entitats ciutadanes. En l’edició d’enguany hi haurà també demostracions d’art floral, gastronomia i concerts a càrrec de la Banda Municipal i la Cobla Sant Jordi.

Poesia per tots els racons

El mes de maig és temps de primavera, de sol i pluja, d’emocions i també de poesia, versos i recitació. Del 10 al 16 de maig se celebra a la ciutat una nova edició de la festa literària Barcelona Poesia que posa en relleu que, en el segle XXI, l’expressió poètica és més necessària que mai.

Aquest any, la setmana poètica vol deixar clar que la poesia catalana és plural i diversa, amb moltes mirades i perspectives d’autors i autores. Barcelona Poesia també se submergeix en la realitat poètica d’altres països i entre els convidats hi participaran noms com Raúl Zurita, Ben Brooks, Sasha Dugdale, Nuno Júdice o Mircea Cărtărescu.

Héctor Alterio, Clara Segura i Lluís Homar recitaran versos al teatre, mentre que Leiva, Benjamín Prado, Rodrigo Cuevas, Maria del Mar Bonet i Martirio en cantaran. Dins la setmana de la poesia també es lliura el Premi de Poesia dels Jocs Florals i el Palau de la Música acull el Festival Internacional de Poesia. Per consultar el programa cliqueu  aquí.

Acostar l’arquitectura a la ciutadania

Aquests dies, l’arquitectura és també una altra protagonista, ja que del 10 al 20 de maig se celebra la Setmana d’Arquitectura 2018. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe per apropar l’arquitectura a la ciutadania i fomentar la reflexió social sobre els edificis i les estructures que envolten la vida a les ciutats modernes.

Durant la Setmana es duen a terme moltes activitats, entre les quals visites i rutes guiades, projecció de pel·lícules i documentals, debats, mostres i tallers que tenen lloc en els deu districtes de la ciutat. Aquest any, l’antiga Presó Model és l’espai convidat i s’hi celebraran visites, xerrades i exposicions. Consulteu la programació completa en aquest enllaç.