Cuidem les nostres platges

07/11/2018 - 16:36 h

Moltes vegades, quan parlem de natura, pensem en boscos frondosos o en prats ben verds però tendim a oblidar-nos de les platges, grans espais naturals que conformen el nostre paisatge. Viure a la vora del mar ha marcat la nostra cultura. Les nostres costums, gastronomia i tradicions han rebut influències d’aquesta proximitat.

Solem viure d’esquena al mar i el veiem més com un espai d’oci o de lleure que com l’espai natural que és. Al llarg dels últims anys el litoral ha patit una gran degradació i un dels problemes que més destaquen a simple vista és la contaminació per residus. Escenes de platges plenes de plàstics, llaunes o tovalloletes humides han passat a ser imatges massa familiars per a nosaltres, amb l’empobriment que això pot suposar per a determinades zones i les espècies que hi viuen.

Fruit d’aquesta realitat sorgeix la iniciativa Acció Platges Met que tindrà lloc aquest diumenge 11 de novembre a diferents municipis del litoral metropolità, per posar de relleu els  valors ecològics de les platges metropolitanes. Aquesta acció es troba emmarcada dins del programa Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que enguany arriba a la seva dotzena edició.

Els ecosistemes marins són una part molt important de la riquesa del nostre entorn. Mars i oceans ajuden a regular el clima, són una font molt important de recursos i són l’hàbitat  d’una gran diversitat de flora i fauna.

Vols ser part del canvi? No et quedis a casa i participa! Consulta les diferents activitats programades, troba la platja més propera i inscriu-te. Només necessites portar roba, calçat còmode, guants de jardiner (si en tens) i moltes ganes de passar-ho bé!

Activitats proposades:

– Castelldefels, Gavà i Sant Adrià: 11.30 h plantacions populars a les dunes. (Familiar)
– Viladecans: 11 h neteja de plantes invasores (Familiar)
– El Prat de Llobregat: 10 h simulacre de rescat d’un dofí (Familiar)
– Barcelona: 11.30 el laboratori de la platja (Familiar)
– Badalona: 11 h projecte plàstics (Escola del Mar)
– Montgat: 11.30 h imagina la platja dels teus somnis (Jugatecambiental)