El 22 de març celebrem la Festa de la Primavera plantant als parcs

04/03/2020 - 10:17 h

Diumenge 22 de març, els parcs de Joan Miró, Turó Park, Creueta del Coll, Antoni Santiburcio i Diagonal Mar acolliran la Festa de la Primavera.

Des de les 11.00 fins les 13.00 hores tothom qui ho vulgui es pot apropar a aquests parcs i ajudar als jardineres i jardineres de la ciutat a plantar-hi plantes i aprendre de qui millor coneix aquests espais. A més, també hi haurà un taller de Sembra Natura on es podrà plantar un petit esqueix.

Amb l’arribada de la primavera, els parcs comencen a lluir el seu millor verd. Són espais de gaudi i de lleure que ens permeten entrar en contacte amb la natura, practicar esport, descansar o trobar-nos amb la família i els amics. També son els pulmons verds de la ciutat: aporten frescor i verd i ens ajuden a fer de la ciutat un lloc més habitable i saludable, alhora que ens ajuden a combatre els efectes del canvi climàtic.

És per aquest motiu que Barcelona vol augmentar en 1m² de verd per cada habitant en l’horitzó del 2030, una xifra que equivaldria a 160 hectàrees de nous espais verds. Aquests objectius es defineixen a través del Pla del Verd i de la Biodiversitat, un document que  defineix els reptes, objectius i compromisos del govern municipal en relació a la conservació del verd i de la diversitat biològica de la ciutat.

No podem oblidar que els espais verds de la ciutat es mantenen gràcies a la tasca de més de 700 jardiners i jardineres que en tenen cura diàriament. Aquests professionals planten, reguen, poden la vegetació i mantenen tots els elements dels parc de Barcelona per tal que la ciutadania en pugui gaudir.

Diumenge 22 de març, tothom qui ho vulgui podrà conèixer la tasca de les persones jardineres de ben a prop i ajudar a posar els parcs ben verds per l’arribada del bon temps. Es plantaran espècies com la sàlvia, l’espernallac, el milfulles, el llentiscle o l’estepa blanca entre moltes altres.

QUAN

Diumenge 22 de març d’11.00 a 13.00 hores

ON

Parc de Joan Miró

Turó Park

Parc de la Creueta del Coll

Parc Antoni Santiburcio

Parc de Diagonal Mar