El Col·legi d’Arquitectes inaugura nova façana

16/01/2018 - 10:36 h

El proper dilluns dia 22 de gener el Col·legi d’Arquitectes inaugurarà la nova façana de la seva seu de plaça Nova. La nova imatge posa en valor els principals atributs de la proposta original del projecte de Xavier Busquets l’any 1962 i millora les prestacions pel que fa a eficiència energètica i ambiental.

La nova façana del COAC manté l’esperit de l’edifici  ja que reforça la neutralitat de la torre d’oficines i valora més el basament amb els frisos de Picasso. A més, la renovació respon a una mirada integral que busca millorar el confort climàtic, acústic, tèrmic i visual. El projecte ha estat dut a terme per l’equip composat per la societat Fuses-Viader Arquitectes SLP —Josep Fuses i Joan M. Viader—, i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla.

Debat, mapping, exposició i visites comentades

Per celebrar la inauguració, el Col·legi d’Arquitectes ha programat una sèrie d’activitats. L’acte central tindrà lloc a les 18 h a la sala d’actes de la plaça Nova, amb una conversa al voltant de les intervencions arquitectòniques en els edificis del Moviment Modern amb Rafael Moneo i Albert Cuchí, membres del Jurat del concurs de rehabilitació de la façana; Lluís Comerón, degà del COAC i president del Jurat del concurs; Celestino García Braña, vicepresident de la Fundació DOCOMOMO Ibérico, i Joan M. Viader, coautor del projecte de rehabilitació de la façana. L’acte estarà moderat per Enric Mir, vocal de la Junta del COAC.

A continuació,a les 19.30h s’ha organitzat un espectacle lumínic a plaça Nova que s’inspira en els valors de la renovació urbana i ret homenatge a un dels pocs exemples que queden a la ciutat d’edificis del Moviment Modern.  Sota el lema, “Renovem la ciutat, construïm el futur” i amb la façana com a protagonista principal, el mapping fa un repàs de la història de l’edifici i explica els reptes als quals ens enfrontem els ciutadans del segle XXI. La projecció es podrà veure també a les 20h i a les 20.30h i el dimarts 23, a les 19.30h a les 20h i a les 20.30h.

A més, a partir del dia 23, s’han programat visites comentades a l’interior de l’edifici per veure els resultats de la rehabilitació.

La #novafaçanaCOAC, també a Instagram

El COAC també organitza un concurs a Instagram. Sota l’etiqueta #novafaçanaCOAC, es convida els usuaris a penjar imatges de la façana des d’una perspectiva artística i original que els farà entrar a un sorteig per guanyar un lot de llibres entre els quals hi ha un exemplar sobre els 50 anys del COAC.