El FICMA celebra 25 anys ensenyant-nos a mirar el món

30/10/2018 - 10:51 h

Divendres dia 2 de novembre s’inaugura una nova edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, concretament la vint-i-cinquena, una xifra que demostra la rellevància del festival alhora d’educar i conscienciar a través de l’art i el relat d’històries que ens transporten a diverses realitats que viu el planeta i tots els éssers que l’habitem amb el propòsit d’entendre’l i defensar-lo.

La Fàbrica del Sol s’uneix al festival a través de la projecció d’un recull de curts provinents del festival germà mexicà del FICMA, l’ECOFILM. Aquests curtmetratges que es podran veure dimarts 6 de novembre a les 18 h, ens ensenyaran com podem transformar les ciutats en llocs segurs, conscients i intel·ligents a  través d’un canvi de paradigma, que situï la sostenibilitat al centre de les decisions i a les persones com a motor de canvi.

La projecció dels curts anirà acompanyada d’una breu presentació a càrrec de Silvana Gesualdo, coordinadora del Festival ECOFILM, posteriorment s’obrirà un petit debat entre els i les assistents i també hi haurà temps per un refrigeri. Per participar de l’activitat és necessari inscriure’s prèviament.

Però la col·laboració del festival FICMA i La Fàbrica del Sol continua divendres 9 de novembre a les 18 h amb la projecció de la pel·lícula Rush Hour que ens permetrà acostar-nos a la vida de tres viatgers que viuen una odissea diària per arribar al seu lloc de treball, aquests tres viatgers es troben repartits per tres grans ciutats del món: Istanbul, Los Ángeles i Ciutat de Mèxic. La pel·lícula busca fer reflexionar sobre l’estil de vida que portem. Quin impacte tenen aquestes hores perdudes en les seves relacions i en la seva qualitat de vida? Què els impulsa realment a fer aquest viatge cada dia? Què ens diu això sobre les nostres ciutats i la nostra forma de vida?

Aquesta projecció està coorganitzada amb la Casa Amèrica i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament.

Des de La Fàbrica del Sol us animem a participar al FICMA ja que ens dóna l’oportunitat de descobrir el nostre planeta i reflexionar sobre com l’habitem.