El Fort Pienc celebra el Fashion Revolution Day

20/04/2017 - 15:18 h

El Fashion Revolution Day no és un dia per celebrar el consumisme de moda, sinó per conscienciar sobre les pràctiques abusives d'una indústria extensament deslocalitzada que genera ingents beneficis a les empreses del sector. Un dia que commemora la tragèdia de la fàbrica Rana Plaza de Bangladesh.

El  24 d’abril del 2013, prop de 1.130 persones van perdre la vida i 2.500 van quedar ferides a l’enfonsar-se la fàbrica de confecció Rana Plaza a Dhaka. Les persones atrapades estaven treballant per marques de moda conegudes que tenen la producció fora de les seves fronteres. No va ser l’únic accident per negligència de la indústria, però sí el més dramàtic. Arran d’aquest accident va néixer el moviment global Fashion Revolution, que vol cridar l’atenció sobre la procedència de la roba que comprem, les condiciones en què es fabrica i lluitar per aconseguir que aquest sector sigui més sostenible.

Diverses entitats i col·lectius del barri del Fort Pienc s’han sumat a aquesta celebració global amb activitats durant tota la setmana.

PROGRAMA

Dijous 20 d’abril, 19 h | Centre Cívic Fort Pienc (pl. Fort Pienc, s/n)

‘Les costures de la pell‘. documental i presentació del projecte de SETEM

Del 24 al 30 d’abril | Biblioteca de Fort Pienc (pl. Fort Pienc, s/n)

Exposició ‘La cara B de la moda’.

Del 23 d’abril | Biblioteca Arús (pg. Sant Joan)

Exposició ‘Viatge a les essències de l’Orient’.

Divendres 28 d’abril, de 17 a 20 h | Plaça de Fort Pienc

Desfilada de moda sostenible i ètica, per mostrar que es pot vestir amb estil respectant el planeta i les persones.

Taller i exposició d’Arpilleres indignades. Explicaran la importància del tèxtil com a instrument de reivindicació i veu dels “sense veu”.

Taller de cuina asiàtica per a nens i nenes de 4 a 14 anys.

Taula rodona: ‘Com podem consumir d’una manera més sostenible?’

Actuacions musicals:  Rap (ACCEM), flautes xineses (Escola Moz-art), animació (El Timbal) i grup de dones de Bangladesh.

Més informació