El Mapa Barcelona + Sostenible s'alia amb el Park(ing) Day

16/09/2019 - 12:39 h

140 places públiques d’aparcament transformades en parcs s’han registrat al Mapa Barcelona + Sostenible. Són els 140 punts del Park(ing) Day del divendres 20 que constaran de forma efímera en aquest mapa municipal que reuneix les iniciatives sostenibles de la ciutat.

L’objectiu de la col·laboració que s’estrena aquest any és donar visibilitat i fer més accesible la informació d’aquest gran esdeveniment iniciat l’any 2005 a la ciutat de San Francisco, als Estats Units. Una acció col·lectiva i performativa que, durant un dia, converteix centenars d’aparcaments per a cotxes en espais on fer xerrades i activitats per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. El Mapa Barcelona + Sostenible és l’eina que serveix per localitzar-los i que aglutina informació de les entitats participants.

El mapa municipal és també un espai de participació de la ciutadania. Pot participar-hi escrivint relats breus relacionats amb els punts que visiti i pujar-hi fotografies. Uns relats i unes imatges que no s’esborraran perquè passaran a formar part del material adjunt a la fitxa de l’entitat que organitza el punt que correspongui.

Per conèixer més a fons el Park(ing) Day visiteu el seu web i consulteu els punts més propers a casa vostra. Els trobareu al Mapa Barcelona + Sostenible fent una cerca amb la paraula Day + el teu districte. 

Aquest esdeveniment coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Trobareu totes les activitats que es duen a terme a Barcelona des d’avui i fins diumenge a l’agenda municipal. Si compartiu experiències a les xarxes socials, les podeu sumar a les publicacions d’altres usuaris etiquetant-les amb #parkingdayBCN i #Mobilitat2019.