El Raval inaugura la reforma de la plaça Folch i Torres

25/04/2018 - 10:57 h

El dissabte 5 de maig s'inauguren les obres de remodelació de l'espai, fruit d'una llarga reivindicació veïnal.

La nova reforma,  ha suposat la millora de la connexió entre els carrers de la Reina Amàlia i Lleialtat i la ronda de Sant Pau, un eix fonamental per fer una transició amable del barri del Raval cap al de Sant Antoni.

També s’ha guanyat més superfície de lleure per garantir els usos comunitaris  i d’esbarjo  esportiu. Enmig de l’espai es troba un parc infantil d’uns 43 metres quadrats i amb equipaments adaptats per a dues franges d’edat: una per a menors de cinc anys i l’altra per a nens d’entre sis i 12. A l’altra banda s’han habilitat dues pistes de petanca, un espai destinat a una futura àrea verda i una pista de bàsquet situada a la cantonada entre l’institut i la ronda Sant Pau.

A més a la plaça s’hi instal·larà un faristol informatiu on es recordarà que en aquell indret estava situada la presó vella de la Reina Amàlia, que va romandre oberta gairebé un segle, des de l’any 1839 fins que la Generalitat republicana la va enderrocar, el 1936.

Inauguració

Degut a la previsió del temps per al dissabte 5 de maig, s’han anul·lat les activitats a l’aire lliure previstes al matí i a la tarda per celebrar la inauguració de la plaça i es manté l’acte oficial previst a les 12 h del matí, que es traslladarà al Casal de Gent Gran Josep Trueta (Reina Amàlia, 31).

Es farà la descoberta del faristol de memòria històrica de la presó vella de la Reina Amàlia i tindrà lloc una xerrada-col·loqui sobre la seva història.