Els horts escolars del carrer Iradier, un espai d’aprenentatge curricular i cooperatiu

23/02/2017 - 10:23 h

Les escoles del Districte i les entitats socials que comparteixen els horts ubicats al carrer Iradier van rebre el dimecres 22 la visita de l’Equip de Govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, encapçalat pel regidor Daniel Mòdol.

A banda dels aprenentatges de diferents matèries educatives i curriculars que els alumnes fan sobre el terreny, l’Equip de Govern també va poder conèixer com des dels horts escolars es potencia i millora l’aprenentatge cooperatiu, compartint entre entitats i centres escolars un espai comú on existeix un compromís amb el medi ambient que facilita nous coneixements i experiències, tant individuals com col·lectives.

En el transcurs de la visita, les escoles i el CRAE van proposar batejar l’espai, fins ara sense nom propi, com “Horts de la palmera verda de la Bonanova”. A més, també van sol·licitar l’adequació d’un nou espai annex que s’ha recuperat i la seva conversió en una aula oberta de treball per escoles i entitats dins dels mateixos horts.

En la gestió diària dels horts hi participen activament les escoles Peter Pan i John Talabot, el Centre d’Educació Especial Fasià Sarrià i el Centre Residencial d’Acció Educativa CRAE Mª Reina per a infants tutelats. També hi col·labora indirectament la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), en la formació dels mestres que acompanyen als alumnes als horts i oferint pràctiques als seus propis alumnes de magisteri en l’espai.

Més informació