Endolla Barcelona: la xarxa pública d’electromobilitat més gran del sud d’Europa

11/03/2024 - 16:05 h

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals. 

Després d’una inversió de 25 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, l’Endolla Barcelona ha assolit els 1.000 punts de càrrega distribuïts per tota la ciutat. D’aquesta manera s’anticipa al futur increment de la demanda i té l’objectiu d’arribar a 3.000 punts els propers anys.

Els propers cinc anys BSM té previst invertir-hi un mínim de 15 milions d’euros. En aquesta línia, ja han començat els treballs per afegir, a partir de l’any vinent, 2.000 punts de càrrega als aparcaments BSM.

Més potència per a una càrrega més ràpida

La xarxa d’electromobilitat Endolla Barcelona triplicarà la potència dels punts de càrrega ubicats al carrer, per arribar a 160 kW, i duplicarà la potència, fins a 7,4 kW, dels punts dels aparcaments BSM amb l’objectiu de reduir el temps de càrrega dels vehicles a la meitat. Els increments es faran de manera progressiva durant els propers mesos.

Intercanviadors de bateries per a motos elèctriques

Durant aquest 2024 s’instal·larà una xarxa d’intercanviadors de bateries de motos elèctriques als aparcaments BSM per oferir bateries ja carregades a les persones usuàries de motos i, així, fer més fàcil i sostenible la mobilitat urbana.

D’aquesta manera, es consolida i s’amplia la prova pilot feta amb diferents operadors de moto elèctrica als aparcaments BSM Cotxeres de Sarrià, BSM Pl. Navas i BSM Gràcia Motos, en el marc dels projectes europeus ECOSWAP de l’EIT Urban Mobility i eCharge4Drivers.