Energia neta i SOM Comunitat, projectes guanyadors dels reptes i.lab.

25/11/2019 - 13:38 h

En el marc de l’Smart City  Expo World  Congress (SCEWC), celebrat a Barcelona la setmana passada, es van donar a conèixer els guanyadors dels reptes: Com podem incorporar generació renovable local als paviments de la ciutat? i Com podem donar atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència? Promoguts per l’i.lab, el laboratori creat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’accelerar la innovació urbana, sostenible i social. Els guanyadors d’aquests reptes van ser: l’Energia neta a partir dels paviments i SOM Comunitat, respectivament.

Energia neta a partir dels paviments és la proposta desenvolupada per l’empresa Sorigué en col·laboració  amb l’empresa Platio. Consisteix en un paviment que permet la generació d’energia solar i a més a més utilitza recursos i materials sostenibles en la seva producció.

Els guanyadors han rebut 30.000 euros destinats a implementar una prova pilot a la ciutat. Posteriorment  se n’avaluaran els resultats durant mig any i, si aquests són positius, es plantejarà la incorporació dels paviments en carrers, places i vies d’accés a la ciutat.

Amb aquest repte es vol donar resposta al compromís de la ciutat de reduir el 45% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle per càpita per al 2030, respecte els valors de l’any 2005 i s’emmarca en el compliment dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, en concret els reptes 7 Energia neta i assequible; 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles i 13 Acció climàtica.

D’altra banda, SOM Comunitat, connectant gent gran, voluntaris i serveis propers de forma intel·ligent, de l’empresa URock ha estat la guanyadora del repte: “Atenció efectiva a la gent gran”. SOM Comunitat és una plataforma per donar resposta a les demandes de tipus afectiu i sociosanitàries de la gent gran. Aquest repte també s’emmarca en els Objectius del Desenvolupament Sostenible, en concret els reptes 3 Salut i benestar i el 10 Reducció de les desigualtats.