Enllestits els projectes per estudiar la cobertura total de la ronda de Dalt

17/07/2017 - 18:23 h

Els avantprojectes per cobrir tota la ronda de Dalt s'obren a debat i valoració amb el teixit associatiu i veïnal, un cop s'han analitzat diferents opcions, la inversió econòmica i el temps necessari. El 19 de juliol s'iniciaran els treballs per cobrir el tram entre el Mercat de la Vall d'Hebron i l'Institut de la Vall d'Hebron.

Els avantprojectes per cobrir la ronda de Dalt totalment s’han presentat avui a la Comissió de Seguiment de la ronda de Dalt, que agrupa diferents entitats veïnals. Els dos avantprojectes s’han realitzat segons els criteris establerts en aquest mandat i els que es van proposar en el mandat anterior.

Ara s’obrirà un procés de reflexió conjunta amb els veïns i les veïnes i amb les entitats que formen part de la comissió, l’òrgan participatiu en què s’acorden els calendaris i les actuacions per a la ronda de Dalt de manera dialogada, per definir els següents passos a fer i per valorar els avantprojectes que es podran desenvolupar.

Aquests treballs tenen com a objectiu definir solucions de cobertura a mitjà i llarg termini i que, a més, es puguin executar en diferents fases.

Les zones on es preveu actuar són les següents:

  • Al districte de Gràcia, al barri de Vallcarca i els Penitents. Segons els estudis, la cobertura permetria habilitar espais per fer-hi esport i zones verdes, i trigarien quatre anys i mig a completar-se les obres.
  • Al districte d’Horta-Guinardó, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i fins al barri d’Horta, on s’iniciarà l’obra amb el primer tram de cobertura aquest mateix juliol, i entre la Vall d’Hebron i Montbau. L’opció de cobertura trigaria entre tres i cinc anys a executar-se entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de l’Harmonia, perquè es faria en dues fases, i tres anys en el tram entre Harmonia i la plaça de Karl Marx.
  • A Nou Barris, a la zona de Verdum, la via Júlia i l’avinguda Meridiana, i les obres durarien un any i mig.

Obres a partir del 19 de juliol

Paral·lelament a aquesta feina, l’Ajuntament està a punt de començar les obres de cobertura de la ronda de Dalt a l’àrea compresa entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Concretament, començaran el dia 19 de juliol i es preveu la cobertura urbanitzada en un sol tram entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron i la urbanització dels laterals.

Fins al setembre es construiran els fonaments i el mur estructural que posteriorment haurà de suportar la cobertura. Aquests treballs comportaran reduir un carril de circulació per sentit, de manera que la ronda passarà de tenir tres carrils per banda a dos en aquest tram durant l’estiu, l’època amb menys intensitat de trànsit. La inversió per fer la cobertura en aquest tram és de 15 milions d’euros.