La Fundació Mies van der Rohe obrirà les portes del pavelló tots els primers diumenges de mes

07/11/2019 - 12:47 h

A partir del gener del 2020, s’incorporarà la participació del Barcelona Dibuixa a les ja existents jornades de portes obertes, així com la gratuïtat d’entrada tots els primers diumenges de mes i l’ampliació dels supòsits de descomptes i tarifes reduïdes. Alhora, al programa ja existent, dirigit als alumnes de secundària i batxillerat, s’hi suma una nova proposta especialment pensada per als alumnes de primària i que busca transmetre’ls la passió per l’arquitectura.

El consell d’administració de la Fundació Mies van der Rohe ha aprovat els pressupostos per dur a terme el seu programa d’activitats per al 2020.

La programació de tallers per a l’any vinent se centra, d’acord amb els objectius descrits als estatuts de la fundació, en quatre pilars principals: tenir cura i donar a conèixer el Pavelló Mies van der Rohe, impulsar i difondre el diàleg multidisciplinari sobre l’arquitectura, crear una col·lecció i un fons arxivístic i promoure la recerca i la interacció amb el món educatiu i l’acadèmic.

A més de mantenir els seus principals programes ja consolidats, la Fundació bolca nous esforços en les activitats educatives. Al programa ja existent, dirigit als alumnes de secundària i batxillerat, s’hi suma una nova proposta especialment pensada per als alumnes de primària i que busca transmetre’ls la passió per l’arquitectura. A part d’impulsar la quarta edició de la Setmana de la Arquitectura, també es desenvoluparan nous programes amb entitats i plataformes culturals europees. En aquest sentit, destaquen la participació a la Future Architecture Platform i la col·laboració amb la Cité d’Architecture de Paris.

En la mateixa línia de facilitar recursos interpretatius, es posarà en marxa un servei gratuït d’audioguies i nous fulls explicatius que permetran convertir la visita al Pavelló en una oportunitat per a tots els visitants d’ampliar la seva cultura arquitectònica.

Alhora, a partir del gener del 2020, s’incorporarà la participació del Barcelona Dibuixa a les ja existents jornades de portes obertes, així com la gratuïtat d’entrada tots els primers diumenges de mes i l’ampliació dels supòsits de descomptes i tarifes reduïdes.

A part de les intervencions artístiques creades de manera específica per a l’espai del Pavelló i lligades a esdeveniments de la ciutat, com Llum Barcelona o SonarMies, del cicle de música o de les jornades de cinema a l’aire lliure Pantalla Pavelló, aquest any també es presentarà la intervenció resultant de la primera edició de la Beca Lilly Reich per a la igualtat en arquitectura.

I al 2020 també tindrà lloc la tercera edició dels premis Young Talent in Architecture concebuts per a destacar els millors projectes final de carrera de les escoles d’arquitectura europees.

El pressupost de la Fundació per al 2020 s’acosta als dos milions d’euros, dels quals més d’un 50% prové d’ingressos propis generats per l’explotació del pavelló amb visites, lloguers i venda de publicacions i productes a més dels aconseguits pel patrocini i col·laboracions amb entitats privades i públiques. Les aportacions realitzades pels membres del Consell d’Administració i en particular per l’Ajuntament de Barcelona representen un 35% del pressupost. La resta del finançament s’obté a través de col·laboracions i de projectes subvencionats per la Unió Europea.