La plaça de Josep M. Folch i Torres es converteix en un punt de trobada per al veïnat del Raval

26/12/2017 - 10:11 h

La reurbanització de la plaça, en què s'han invertit 2,6 milions d’euros, ha servit per guanyar més espai públic per a la ciutadania i ampliar les zones verdes, així com per disposar de nous espais, com la zona de jocs infantils i les tres pistes de petanca.

La nova plaça té més de sis mil metres quadrats, s’ha millorat l’accessibilitat i s’hi han distribuït diferents usos definits conjuntament amb els veïns i veïnes a través d’un procés participatiu. D’una banda, la plaça estrena una àmplia zona verda i, de l’altra, s’han establert tres pistes de petanca i una àrea adaptada de jocs infantils situada al centre de la plaça. També hi ha un espai per acollir les activitats lúdiques i una pista de bàsquet.

A més de les obres a la plaça de Josep M. Folch i Torres, una altra actuació que es posarà en marxa serà la reurbanització del carrer de la Reina Amàlia al seu pas per la plaça, que permetrà guanyar vuit-cents metres quadrats més per al veïnat. També s’ha retirat una tanca de l’Institut Milà i Fontanals amb l’objectiu que l’espai entre la façana del centre i la tanca passi a ser d’ús públic.