L’economia verda i circular en les polítiques municipals

15/11/2018 - 14:34 h

Es presenta un estudi que avalua l’impacte de les polítiques públiques del consistori en els àmbits de l’economia verda i circular. L’acte tindrà lloc en el transcurs de la jornada que se celebrarà el dia 11 de gener a les 10.30 h a la Sala Emprèn de Barcelona Activa.

L’objectiu d’aquesta jornada és, d’una banda, analitzar els resultats de les mesures implantades per l’Ajuntament de Barcelona en el període 2016-2019 en diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat, tals com l’energia, el turisme, la mobilitat o l’habitatge. La jornada avaluarà l’actuació municipal en aquests sectors des d’un triple impacte: l’econòmic, l’ocupacional, i l’ambiental.

L’estudi, elaborat per Ivan Capdevila i Ramon Folch, també identifica els àmbits, sectors i perfils associats a l’economia verda i circular en les polítiques de Barcelona Activa. Finalment, l’informe proposa un seguit de línies estratègiques per al futur amb l’objectiu d’impulsar l’economia circular a Barcelona.

L’acte inclourà una taula rodona formada per experts de diferents àmbits de l’economia verda i circular i que té el títol “Com anem més enllà en la promoció de l’economia verda?”. El Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, moderarà la taula rodona en què hi participaran Alex Ivancic (Aiguasol coop), Veronica Kuchinow (Simbiosy, S.L) i Rosa Garcia (rezero).

La jornada estarà presidida pel primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello i per la quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz.

Què són l’economia verda i l’economia circular?

El Programa de les Nacions Unides per al medi ambient (PNUMA) descriu l’economia verda com la que té com a resultat millorar el benestar humà i l’equitat social, reduir els riscos ambientals i la pressió sobre els sistemes naturals i harmonitzar el desenvolupament econòmic i el consum eficient dels recursos.

L’economia circular és una estratègia que té per objectiu reduir tant l’entrada dels materials com la producció de deixalles verges, i tanca els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos existents.

Jornada sobre polítiques d’Economia Verda i Circular de l’Ajuntament de Barcelona

Data: 11 de gener
Hora: 10.30 h
Lloc: Sala Emprèn de Barcelona Activa (c/ Llacuna, 162).