Les Casernes de Sant Andreu, per al barri i el veïnat

28/12/2017 - 19:05 h

La reurbanització de les Casernes de Sant Andreu inclou el nou parc d'Antoni Santiburcio, de 22.000 metres quadrats, que es convertirà en la zona verda més gran del barri. L'actuació, llargament reivindicada pel veïnat, preveu també la construcció de 160 habitatges per a la gent gran, un casal de joves i un centre esportiu. La primera fase dels treballs acabarà al llarg del primer semestre del 2018.

La intervenció transformarà els dos solars buits i fora d’ús que hi ha actualment entre el carrer Gran de Sant Andreu, el passeig de Santa Coloma, els carrers de Fernando Pessoa i de Palomar, i el passeig de Torres i Bages, en un espai verd amb equipaments comunitaris i habitatge social per als veïns i les veïnes de Sant Andreu.

El nou parc d’Antoni Santiburcio tindrà 22.000 metres quadrats i inclourà una zona d’arbrat, parterre aromàtic i jardineres, turó amb places i miradors, espais d’estada i una font, i àrees de jocs infantils i d’exercici per a joves i gent gran.

“Volem que aquest entorn esdevingui un pulmó verd del districte i sobretot del barri de Sant Andreu. La reurbanització de les Casernes, llargament reivindicada, simbolitza l’urbanisme social i verd que prioritzem per dignificar els espais i cosir els barris”, ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

L’actuació també preveu la construcció de 160 habitatges per a la gent gran amb espais i serveis comuns, un casal de joves annex amb un programa d’usos diversos gestionat des del Districte i un pavelló esportiu. A més, el projecte inclou la rambla de les Casernes, un nou passeig de més d’11.000 metres quadrats, i una planta d’aparcament.

El nou parc serà una realitat el 2018

La primera fase dels treballs, que ja ha començat, inclou 12.000 metres quadrats de zona verda i es preveu que estigui enllestida al llarg del primer semestre del 2018. Durant tot l’any s’executarà la segona fase del parc, es construiran els equipaments i s’urbanitzarà el nou passeig, i el 2019 es preveu que estigui enllestit el poliesportiu.

Aquest projecte és la primera actuació important a les Casernes des que al desembre del 2015 l’Ajuntament va signar un acord amb el Consorci de la Zona Franca per reactivar la zona.