L'exposició "L'arquitecte del Mercat d'Horta" arriba al COAC

18/01/2019 - 12:05 h

L’exposició “L’arquitecte del Mercat d’Horta. Ramon Térmens: arquitecte i pintor” va arribar ahir al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i tindrà lloc fins el proper 2 de febrer. La mostra es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10 a 20h i els diumenges de 10 a 15h.

La presentació va tenir lloc a la sala d’actes del COAC i va comptar amb les intervencions d’Alessandro Scamato, arquitecte redactor del Informe sobre el Mercat d’Horta i vocal de l’AADIPA, de Mariano Serrano, arquitecte, membre del Grup d’Urbanisme i Patrimoni d’EL POU i del Grup d’Arquitectes d’Horta-Guinardó, de Miquel Colomer, arquitecte, net de Ramon Térmens i membre del Grup d’Arquitectes d’Horta-Guinardó, i de Ramon Ferrando, arquitecte, soci i codirector de projectes de 2BMFG. Membre de l’Associació de Consultors d’Estructures (ACE).

Arquitectura del Mercat d’Horta

Arquitectònicament té una estructura de formigó armat, que dóna lloc a un espai diàfan suportat en 4 pilars, sense parets. La part central queda coberta per una cúpula que forma un quadrat de 25 metres de costat, que s’aixeca sobre bigues paret de 5 metres d’alçada, on es troben les finestres de ventilació. La cúpula està formada per una retícula amb nervis. I el cos exterior, de planta pràcticament quadrada, es remata amb una coberta a dos nivells que neix a la cornisa que envolta el perímetre.

Ramon Térmens i Mauri (Barcelona 1892-1960)

Va estudiar arquitectura a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (1910) i pintura a l’Acadèmia d’Art de Francesc Galí (1915). Va treballar en l’Exposició Internacional de Barcelona (1922-1930) i participà en l’Exposició Internacional del Moble i decoració d’interiors (1923) i al concurs de projectes per al Palau Nacional (1924). L’arquitecte va projectar l’avinguda Maria Cristina i fou un dels artífexs de la plaça de la Font de Montjuïc. L’any 1930 es va incorporar a l’Ajuntament de Barcelona, on va treballar fins al 1960.