Més neteja de l'espai públic durant l'estiu

04/06/2016 - 10:40 h

Amb l’arribada de l’estiu els serveis de neteja i recollida de residus es reforcen per millorar la qualitat de l’espai públic. Com a novetat, aquest any es fan neteges intensives a les places i als voltants dels mercats municipals.

Com cada estiu els serveis municipals fan un esforç de neteja a les zones de més ús, entre el maig i l’octubre i a tots els districtes de la ciutat. Aquest any hi treballen 194 operadors repartits en 94 equips.

Per primera vegada s’efectua la neteja integral de 158 places dels 73 barris. Concretament se’n treuen els xiclets, es netegen les taques del paviment, les pintades i els contenidors, i també es fa el manteniment i la substitució de papereres i el fregat intensiu.

Alhora es porta a terme un esforç de neteja amb aigua a pressió a l’entorn dels 39 mercats municipals, que es farà tots els dissabtes a la tarda un cop acabada l’activitat. “Són llocs on es concentra més gent i els posem a punt perquè s’hi estigui a gust”, explica Carlos Vázquez, director dels serveis de neteja i de gestió de residus de l’Ajuntament.

Operatius especials de neteja

Cada dia entre l’1 de juny i el 30 de setembre s’efectua la neteja de les platges. A més, hi haurà operatius especials per la revetlla de Sant Joan, a les festes majors de Gràcia i de Sants, durant la Diada de l’11 de setembre i durant les Festes de la Mercè.

Menys soroll a l’espai públic

Durant aquesta època també es fan actuacions per millorar la qualitat ambiental de la via pública. Com és habitual, es despleguen informadors per sensibilitzar contra el soroll de l’oci nocturn. Les actuacions es fan de dijous a dissabte, de 23.00 a 2.00 hores en zones de bars i terrasses, i de 23.00 a 6.00 hores al voltant de les discoteques.

Alhora s’instal·len limitadors acústics als concerts a l’aire lliure i es regulen els nivells d’emissió de la música de les guinguetes de les platges.