Mesurar amb escaires “lo medieval”, la nova exposició a la Seu del Districte

16/03/2018 - 09:54 h

La mostra, del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es podrà visitar del 22 de març al 27 d’abril a l'Espai Expositiu Les Corts.

Mesurar amb escaires “lo medieval” és una exposició per descobrir les investigacions del doctor en arquitectura Kim Lloberas i del Grup de Mesures de lo Medieval, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Un bon indret per descobrir el sistema de mesures original que va compondre gran part del patrimoni arquitectònic medieval com, per exemple, el Reial Monestir de Pedralbes.

Unitats com l’alna, el peu, el dit i l’alçada visual eren les que s’empraven a l’Europa cristiana, i les que els mestres d’obra portaven als seus escaires. Ara, la Seu del Districte acull un recull d’aquestes investigacions per descobrir com els mestres d’obra projectaven els espais considerant la llum natural com a símbol de la veritable llum, la divina.

A banda de l’exposició, s’han programat algunes activitats complementàries:

  • Presentació de la mostra i visita guiada: 10 d’abril a les 18 h.
  • Visita guiada a l’exposició: 25 d’abril a les 18 h.
  • Visites guiades al Reial Monestir de Pedralbes: 5 i 19 d’abril a les 12 h. Activitat gratuïta. Cal reservar-ho prèviament a: reservesmonestirpedralbes@bcn.cat