A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Mesures contundents per combatre els habitatges d’ús turístic sense llicència

30/06/2016 - 18:15 h

El Govern municipal intensifica la lluita per detectar i combatre els habitatges d’ús turístic (HUT) sense llicència. I per fer-ho, posa en marxa noves mesures amb un triple objectiu: garantir la convivència, el dret a l’habitatge i un model urbà sostenible.

Com detectar els HUT il·legals?

S’ha creat un equip de vint visualitzadors que s’encarreguen de comprovar personalment si s’estan duent a terme activitats il·legals en pisos turístics concrets. La detecció sobre el terreny es farà mitjançant entrevistes amb el veïnat i amb els turistes per obtenir adreces de possibles pisos que operen sense llicència. Aquesta tasca ja es feia al districte de Ciutat Vella i ara s’amplia a la resta del territori.

També s’ha creat un equip especialitzat en recerques via web per identificar pisos sense llicència que s’anuncien a través de plataformes d’Internet.

Col·laboració dels veïns

Paral·lelament s’ha posat en marxa un formulari perquè els veïns puguin deixar constància de la sospita d’un habitatge d’ús turístic il·legal. Cal omplir el formulari del web d’atenció en línia o bé trucar al telèfon gratuït 900226226.

Inspeccions i sancions

L’estiu passat Barcelona es va convertir en la primera ciutat que multava plataformes web que donaven publicitat a HUT il·legals. Per continuar amb aquestes mesures sancionadores, s’amplia l’equip d’inspectors que vetllen per garantir el compliment de la normativa dels habitatges d’ús turístic. L’equip central estarà format per 20 inspectors, i n’hi haurà 49 de repartits pel territori.

Les sancions, tant a les plataformes web que anunciïn HUT sense llicència com als particulars que lloguin pisos il·legals, podran arribar als 600.000 euros.