Nous carrils bici, més a prop i més ben connectats

19/10/2017 - 08:13 h

Actualment hi ha a la ciutat 152 km de carrils bici i vies ciclables, 20 km en construcció i 61 km en projecte. L'objectiu és desplegar una infraestructura completa, connectada i en bones condicions que sigui útil per a tots els ciutadans i faciliti la convivència entre tots els modes de transport.

El Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 avança amb el desplegament de la infraestructura ciclista de la ciutat que compta ara mateix amb 172 km de carrils bici i vies ciclables fets o en construcció, i 61 en projecte que s’executaran l’any vinent.

Els nous carrils es construeixen a la calçada i segregats, amb pavimentació prèvia i senyalització eficient, per garantir que els desplaçaments es facin amb seguretat i comoditat, i en convivència amb altres modes de transport. A més, s’analitza cas per cas i s’adapta cada tram a les necessitats i aportacions que facin els veïns i les veïnes.

L’objectiu és que tots els ciutadans tinguin un carril bici a menys de 300 metres de casa seva i què la ciutat estigui connectada en eixos ciclables perquè els usuaris puguin desplaçar-se en bici allà on vulguin. “Volem una infraestructura ciclista completa i connectada que sigui útil, doni servei a tota la ciutat i garanteixi la seguretat per a tots els modes de transport”, ha remarcat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

Entre les actuacions en marxa destaca la baixada a la calçada del carril bici de Gran Via, amb una primera fase entre el carrer de Vilamarí i el carrer d’Aribau, o el desdoblament de l’eix París-Londres on cada carrer passa a tenir un carril bici unidireccional, en sentit Besòs i en sentit Llobregat respectivament, entre altres.

Consulta tota la informació sobre carrils bici i vies ciclables aquí, a la web de la Bicicleta