Donem una nova vida als arbres de Nadal

07/01/2020 - 15:36 h

L’Ajuntament instal·larà un total de 226 punts, repartits pels 10 districtes de la ciutat, de recollida d’arbres de Nadal i altres ornaments vegetals, que estaran operatius del 7 al 17 de gener 2020.

A partir d’avui, els serveis de neteja retiraran els arbres de Nadal, ­majoritàriament avets, però també l’ornamentació vegetal que aquestes festes han servit de decoració nadalenca a moltes llars.

Durant els següents mesos, els serveis de jardineria els reciclaran convertint-los en encoixinat que permetrà millorar els jardins i els espais verds de la ciutat.

L’objectiu de la campanya de recollida d’arbres de Nadal, amb un total de 226 punts repartits entre els 10 districtes de la ciutat del 7 al 17 de gener, és evitar els abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i, al mateix temps, aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Recordeu que heu de dipositar els arbres als punts de recollida sense elements ornamentals.

Una nova vida

Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching.

L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes.

Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat.

El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l’any.

A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.

Podeu consultar el vostre punt de recollida més pròxim, en aquest llistat.