Presentació de l'Atles de la biodiversitat. La riquesa natural de Barcelona

16/10/2020 - 09:20 h

El proper dilluns 26 d'octubre a les 17.30 hores presentem les noves capes que s'han incorporat a l'Atles de biodiversitat de Barcelona i conversarem amb el periodista José Luís Gallego i el biòleg i president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells sobre la riquesa natural de la ciutat.

L’acte es pot seguir a través del següent enllaç.

L’Atles de biodiversitat de Barcelona és un mapa de la ciutat dividit en 73 barris que permet identificar les diferents espècies d’arbres, plantes, ocells, papallones o animals vertebrats entre altres, que hi ha a cada barri o fer una cerca des de la nostra ubicació per tal d’identificar allò que tenim al voltant.

Fins ara, a l’Atles hi havia tres capes informatives: els arbres de la ciutat, les plantes dels espais verds i els ocells que nidifiquen a Barcelona. Ara s’han afegit noves capes com: papallones, animals vertebrats, les bases naturalitzades i les espècies de plantes i animals que hi viuen, i les comunitats vegetals, enteses com un grup de plantes reunides en un mateix indret on es donen unes condicions específiques. L’aplicatiu també permet veure una imatge que mostra la coberta vegetal de la ciutat vista des del cel.

L’objectiu d’aquest Atles és ser una eina pedagògica de referència tant per a la comunitat educativa, com per a la ciutadania en general, per tal que puguin reconèixer tota la riquesa vegetal i animal de la ciutat. Tota aquesta informació es posa a disposició de la ciutadania en format descarregable, amb l’objectiu de compartir aquest coneixement i facilitar-ne noves aplicacions.

Per parlar-ne hem convidat al José Luís Gallego, periodista ambiental i naturalista i Jordi Baucells, biòleg i president de l’Institut Català d’Ornitologia. Amb ells reflexionarem sobre què representa per la ciutat comptar amb tota aquesta riquesa natural, què hem de fer per preservar-la i protegir-la i com la gestió ecològica i la naturalització dels espais verds contribueix a potenciar-la. També comptarem amb una representació del grup de treball del verd i la biodiversitat de la xarxa de Barcelona + Sostenible, per tal de conèixer l’opinió de la ciutadania i les entitats.

Us esperem el proper dilluns 26 d’octubre a les 17.30 hores. Podeu seguir l’acte a través del següent enllaç

Consulta aquí el ProgramaDigital

Consulta l’Atles aquí