Presentació del Pla Natura, el nou full de ruta del verd i de la biodiversitat de la ciutat

25/05/2021 - 13:06 h

El proper dijous 3 de juny, es presenta el Pla Natura, en un acte on experts  juntament amb entitats ens explicaran la importància del verd urbà per a la nostra salut o el paper clau que pot jugar com a mesura d’adaptació en front al canvi climàtic.

El Pla Natura 2021-2030 és el full de ruta que defineix les actuacions a curt, mitjà i llarg termini pel que fa al verd i a la biodiversitat de la ciutat. Entre altres preveu arribar a les 160 hectàrees de verd a la ciutat compromeses el desembre de 2015 a la Conferència sobre el Clima de París (COP21) així com continuar  amb les mesures de conservació de  la biodiversitat existent,  millorar-la i treballar amb la implicació ciutadana.

El proper dijous 3 de juny a les 17.30 es presentarà públicament a través d’un acte que es podrà seguir a través del següent enllaç.

L’acte inclou la presentació de les principals línies d’actuació previstes en aquest nou full de ruta que marca com i a on ha de créixer el verd de la ciutat durant els propers anys, les accions per conservar la biodiversitat i aconseguir un millor verd i implicar directament la ciutadania en aquest propòsit.

Alhora, comptarà amb la participació de científics i experts del món de la salut, com la investigadora d’ISGlobal Mireia Gascón; investigadors sobre el verd i el canvi climàtic com Joan Pino del CREAF, i del món de l’urbanisme com l’arquitecte Eloi Juvillà. També comptarà amb la presència d’entitats com el col·lectiu Eixarcolant,  entitats del grup de treball del Verd i la Biodiversitat de la xarxa de Barcelona + Sostenible i ciutadans que han participat en la construcció d’ aquest nou pla i que parlaran de la importància de l’acció i implicació ciutadana.

En el marc de la Setmana de la Natura i el Dia Mundial del Medi Ambient, es vol donar a conèixer a la ciutadania i les entitats, aquest nou Pla. La ciutat deixa enrere l’anterior Pla del Verd i de la Biodiversitat 2013-2020 i dona pas al Pla Natura 2030, un concepte integral on la natura, connecta amb la ciutadania i engloba un conjunt de valors presents a la ciutat: la infraestructura verda, materials geològics, sòls, aigua i éssers vius.

De fet, ja fa anys que s’ha constatat la necessitat de la ciutadania de tenir contacte amb els espais verds i l’aire lliure per afavorir el benestar físic i emocional i la salut en general. Sense oblidar que el verd juga també una funció clau a les ciutats per esmorteir la contaminació i per la contribució que fa, a nivell global, en la lluita contra el canvi climàtic.