Preservada la singularitat comercial de Sant Antoni

20/07/2018 - 13:33 h

El nou Pla d'usos de Sant Antoni limita l'obertura de restaurants, bars, botigues i locals musicals, entre altres, per protegir el comerç de barri, garantir l'equilibri d'usos entre els diferents establiments i activitats, i afavorir una bona convivència.

La mesura pretén evitar que a la saturació que pateix el barri se sumin els efectes derivats de la rehabilitació del Mercat de Sant Antoni i de la implantació de la superilla, dues accions per fomentar la vida de barri i el comerç de proximitat que poden, alhora, atreure inversors i comerciants que suposin una amenaça per a la singularitat del barri i els botiguers locals.

Factors: densitat, diversitat i ubicació

El nou pla d’usos té en compte diversos factors a l’hora de determinar la possibilitat de concedir noves llicències. El nombre d’establiments ja oberts en un mateix perímetre, la distància entre les botigues que són del mateix tipus (entre 200 i 400 metres) i l’amplada dels carrers (entre 20 i 25 metres, en funció de la via).

L’objectiu és evitar la concentració de serveis del mateix ram i l’empobriment del caràcter genuí del barri.

Llista d’activitats regulades

  • Restauració: bars, restaurants i locals de degustació
  • Establiments alimentaris: autoserveis
  • Altres establiments de venda d’aliments: botigues de plats preparats i amb màquines expenedores
  • Locals amb activitats esportives, de joc i atraccions
  • Activitats musicals i audiovisuals
  • Establiments culturals i socials, exceptuant les ludoteques
  • Botigues de conveniència

Excepcions

Les finques amb la façana de cara a la gran via de les Corts Catalanes i a l’avinguda del Paral·lel, excepte les de l’illa dels carrers del Parlament i de Viladomat, queden fora de la regulació del pla d’usos.