“Tria el Verd de la Colònia”: segona fase del procés participatiu

19/03/2018 - 09:53 h

Dues sessions participatives marquen l'inici de la segona etapa del procés participatiu de la Colònia Castells.

El Districte de les Corts va iniciar el passat mes de febrer un procés participatiu per fixar les propostes ciutadanes i els criteris per a la redacció del projecte executiu d’ordenació d’aquest nou espai públic.

Després de realitzar vuit tallers que van comptar amb la participació activa de veïnat i diferents col·lectius, el procés participatiu entra en la segona fase de propostes i criteris. En aquest cas, un cop obtingut el diagnòstic conjunt es preparen els temes a tractar per l’anàlisi dels resultats acordats tècnicament amb el Districte. Aquesta fase es fa en dues jornades amb tallers transversals als grups sectorials i amb metodologies adients per a l’aportació dels criteris i propostes que enriquiran la redacció del projecte executiu.

Dijous 5 d’abril, a les 18 h
Seu del Districte de les Corts (pl. Comas, 18)

Dilluns 16 d’abril, a les 18 h
Col·legi Paideia (Montnegre, 36)

Tria el verd de la Colònia

Després de la reordenació i reurbanització, l’espai de la Colònia Castells, al barri de les Corts, deixa tot un espai públic de zona verda d’uns 10.000 m2 lliures entre els carrers del Montnegre, d’Equador, Taquígraf Serra i els edificis que formen la façana de l’illa al carrer d’Entença.

Un projecte comunitari participatiu amb perspectiva de gènere, inclusiu i ampli, a fi d’integrar les necessitats físiques i socials dels veïns i veïnes de la zona. Amb la voluntat d’escoltar i recollir les necessitats i propostes de tots i totes, la metodologia de treball es basa en la participació d’entitats, col·lectius, veïns i veïnes, mitjançant uns tallers.

Durant el procés comunitari s’ha debatut sobre com es preservarà la memòria històrica, sobre les activitats i usos futurs que ha de tenir l’espai, sobre les relacions que s’establiran amb els serveis que envolten l’illa, entre d’altres qüestions. El procés participatiu compta, a més, amb una comissió de seguiment que supervisa el seu desenvolupament.

El web decidim.barcelona recull tota la informació, convocatòries i qüestions relatives del projecte.

El procés està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el 6 d’octubre de 2017, pel qual l’Ajuntament de Barcelona te la facultat de promoure processos participatius, i, és en aquest sentit que des del Districte de les Corts s’insta a l’aprovació del procés de participació “Tria el verd de la Colònia”.

El procés participatiu finalitzarà amb el retorn de tots els compromisos debatuts durant els tallers.

Per a més informació sobre el procés es pot consultar el web de decidim.barcelona.