Un nou espai públic per al veïnat del nucli antic de les Corts

21/02/2021 - 11:14 h

Els veïns i veïnes de les Corts ja poden gaudir del nou jardí situat als entorns de l’àmbit Europa-Anglesola, després que s’hagin acabat les obres d’urbanització, que han permès crear-hi una zona verda i millorar la circulació de vianants i la qualitat de l’espai públic.

L’espai renovat consta de 5.900 metres quadrats, un jardí que ara connecta el carrer d’Europa amb el carrer de Numància. D’aquesta manera, es dona continuïtat als recorreguts a peu per travessar el nou tram obert del carrer de Can Segalar i es millora la connexió amb dues vies importants: l’avinguda Diagonal i el carrer de Numància. A més, es facilita la connexió entre els diferents pols comercials i tres escoles del districte.

L’execució dels treballs ha tingut un cost aproximat d’1,6 milions d’euros, i ha inclòs la construcció de la nova calçada del carrer de Can Segalar i l’adequació de la connexió amb el carrer de Numància.

Un espai segur per passejar, jugar i estar-s’hi

Al mig de la zona de nova construcció hi ha una plaça central amb una zona de jocs infantils, envoltada de baranes i zones de fusta per poder seure. Al voltant hi ha zones verdes, amb una superfície total de 1.500 metres quadrats i 37 arbres nous.

El jardí està il·luminat amb criteris de perspectiva de gènere, per evitar racons foscos, i amb tecnologia LED de gran eficiència energètica. Els bancs, el mobiliari urbà i nou papereres completen la instal·lació.