Mapa Barcelona + Sostenible

El Mapa Barcelona + Sostenible és un mapa virtual interactiu de Barcelona fet de manera col·laborativa entre ciutadans, empreses, entitats i administració, que mostra iniciatives i recursos que contribueixen a la millora de l’entorn urbà, a la construcció d’una estructura social més equitativa i inclusiva i a l’enriquiment del teixit comunitari i veïnal. 

Es tracta d'una oportunitat única per fer visible la nostra contribució en la millora de la nostra ciutat, des d'iniciatives petites i incipients fins a projectes grans i consolidats. El Mapa Barcelona + Sostenible és el punt de trobada de la ciutadania que vol promoure la sostenibilitat a la ciutat, una xarxa social del nostre patrimoni natural i social.

A bcnsostenible.cat pots trobar informació pràctica sobre botigues ecològiques, empreses d'economia social i solidària, escoles amb projectes ambientals, jardins verticals, cobertes verdes, botigues de productes de segona mà, espais comunitaris i autogestionats, punts verds, o qualsevol dels més de 3000 punts.

Els punts inclosos al mapa són seleccionats a través de processos de participació ciutadana i tallers, on es trien per incorporar-los al Mapa B+S de manera col·laborativa. També es confeccionen itineraris pels diferents barris de la ciutat. 

A títol individual també es poden proposar punts d’interès i afegir fotografies i relats dels punts mapats des de la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.

El Mapa és doncs un projecte participatiu que pretén fomentar la sostenibilitat de la ciutat i enfortir i dinamitzar una xarxa ciutadana a Barcelona.