Nou centre d'acollida d'animals de companyia

Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats, i elEl Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és el màxim responsable d'ocupar-se'n fins que es retroben amb les seves famílies o poden ser adoptats.

El CAACB actual és una construcció de l’any 1972, concebuda com a gossera, que no dóna resposta positiva a les necessitats dels gossos i gats i fures perduts i abandonats a la ciutat, per les seves limitacions i mancances estructurals.

Barcelona necessita un CAACB del segle XXI, que s'ajusti a la voluntat de treball pel benestar dels animals vulnerables, i és per això que el centre tindrà la seva nova ubicació a uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Barcelona al terme municipal de Montcada i Reixac. Es tracta de la finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, amb una superfície de més de 90.000 m2, al costat del cementiri de Collserola.

En concret, el solar on s'ubicarà el centre consta de 19.720 m2 i l'espai d'accés a l'edifici són 2.355m2. En total, doncs, el nou CAACB ocuparà 22.075 m2.

En paral·lel al projecte del nou CAACB s’ha dut a terme un pla de millora de la gestió i les prestacions de l’actual: s’ha reforçat el servei d’etologia, s’està treballant el projecte de Voluntariat (de cara a l’aplicació el juliol de 2017 de la nova Llei de Voluntariat) i s’ha impulsat un seguit d’inversions per millores bàsiques urgents, com ara l’equipament del quiròfan i sala de consultes externes, així com la renovació de les gàbies de quarantena de gats i la creació d’un espai per allotjar cadellades i gossos sèniors. Aquest pla de millora s’està realitzant amb una inversió de 130.000 €.

 

Més informació:

CAACB - Web de Benestar animal

22.075 m2

tindrà el nou centre

19.720 m2

és la superfície del solar

2.355 m2

estan destinats a l'espai d'accés a l'edifici