Renova la teva roba

Aquest any, la xarxa d’intercanvi Renova compleix 10 anys. Va néixer al novembre del 2011 amb l'objectiu de promoure la sensibilització ciutadana envers la prevenció de residus a l'hora de gestionar la roba usada, evitant que aquesta es converteixi en un residu i oferint idees originals i creatives per a la seva reutilització... i estem de celebració!.

Renova la teva roba és una xarxa d’intercanvi de la roba que ja no fem servir, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat. Es realitza a la primavera i a la tardor en diferents equipaments i entitats de la ciutat i hi pot participar tothom que ho vulgui.

La situació sanitària actual fa que sigui impossible la realització dels intercanvis presencials i per aquest motiu,  aquesta primavera tampoc intercanviem roba. L’any passat es va iniciar una línia de treball online, la qual seguim impulsant, amb una doble finalitat:

  • Fer créixer i enfortir la xarxa de participants,
  • Facilitar les eines als col·laboradors per duu activitats virtuals.

Consulteu la programació de les activitats previstes per aquesta edició en aquest enllaç.

 

Recursos

Amb la roba que no fas servir pots:

  • Aprofitar-la per fer altres peces noves amb imaginació. Per exemple, en les nostres activitats complementàries de customització i upcycling.

  • En última instància, pots portar-la a un dels contenidors de Roba Amiga que es troben al carrer o als punts verds de la ciutat. Més informació en aquesta pàgina.

A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat podràs customitzar la teva roba amb botons, sivelles, fermalls o pegats dissenyats per tu mateix i fabricats amb màquines de fabricació digital com impressores 3d, brodadora digital o talladora làser. Més informació en aquesta pàgina.

 

A l'hora de comprar roba...

  • Et preguntes si realment la necessites?

  • Saps que la 2a mà és l'opció més sostenible?

  • Esculls roba amb un valor social o ambiental afegit?

  • Saps que hi ha llocs on la pots reparar gratuïtament i pots aprendre a cosir?

Pots trobar la ubicació de botigues de segona mà, de moda sostenible i punts on reparar la roba al Mapa Barcelona + Sostenible. Consulta el teu punt més proper i, si trobes que falta algun punt, el pots mapar o venir a les rutes que es fan per ampliar punts.

A més, per trobar més informació sobre moda socialment sostenible pots consultar aquestes pàgines web:

 

Històric:

Reptes 2020

Vídeo de la Desfilada Renova la teva roba

Vídeo dels guanyadors del concurs #FundaMascaretaRenova