Espai lúdic ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella

Laludo de la Ciutadella és un equipament d’educació ambiental, un espai de participació familiar gratuït adreçat a famílies amb infants de 0 a 5 anys.

Des de la perspectiva de l’Educació Ambiental i l’acompanyament respectuós amb la criança promovem el joc lliure i la participació activa en la conservació de la natura i en estendre la cultura de la sostenibilitat, entenent-los com a motors d’aprenentatge per impulsar valors ambientals, de convivència i d’acompanyament respectuós a la criança, tant amb l’entorn com amb la resta d’usuaris.

La ubicació privilegiada, al bell mig del Parc de la Ciutadella, ofereix un entorn natural on el contacte amb el verd i la biodiversitat hi és garantit. Treballem des d’una mirada àmplia de l’educació ambiental que contempla aspectes relacionats amb el verd i la biodiversitat, la salut, l’economia circular, els recursos naturals i també amb l’àmbit cultural i social.

Oferim activitats, tallers i propostes dinamitzades, partint dels interessos i curiositats dels propis infants, i amb l’estreta col·laboració dels usuaris que fan de l’espai un lloc ple de vida, creativitat, vincles i xarxes de suport. 

 La nostra missió no és omplir espais, sinó proporcionar espais perquè els nens i nenes els omplin i els facin seus.

Què hi trobareu?

Espai exterior, que es transforma cada dia, amb estructures de psicomotricitat, jocs variats, amb un espai de natura cultivada i d’aigua a l’estiu (AVÍS: a causa de la situació de sequera aquest estiu 2023, l’espai d’aigua no estarà operatiu).

Espai de joc interior, amb racons de contes, de jocs de taula i de construcció, elements de la natura per als sentits, maleta musical, etc. i serveis amb canviador.

Equip professional d’educadors, responsable de Laludo de la Ciutadella, que cuida i dinamitza l’espai i les propostes de joc. 

Fons lúdic amb jocs, estructures, materials, llibres, pintures... per al joc i la creativitat, seleccionat amb criteris de sostenibilitat, de reutilització, amb materials naturals i amb contingut pedagògic.

A més a més, pròximament presentarem el nou recurs de préstec  “Un tomb pels enigmes de la Ciutadellla, una descoberta autoguiada per a tota la família!”, amb el que es proposa una aventura pel parc per a descobrir-ne els racons i secrets més amagats.

Resumint...

Què fem?

 • Educació ambiental

Amb quins objectius?

 • Impulsar valors ambientals
 • Impulsar valors basats en la convivència
 • Fer un acompanyament respectuós a la criança

Com ho fem?

 • Fomentem el joc lliure
 • Fomentem la participació activa en la conservació de la natura i en estendre la cultura de la sostenibilitat.

Consells i normativa

 • Els infants sempre han d’anar acompanyats d’un adult.
 • Cal tenir cura de les joguines, compartir-les i recollir-les entre tots/es.
 • No és permesa l’entrada de bicicletes ni animals de companyia.
 • No s’hi pot fumar ni beure ni consumir altres substàncies estupefaents.
 • L’accés a escoles i casals queda limitat segons l’aforament establert.
 • L’espai interior té un aforament limitat de 20 usuaris. No s’hi poden aparcar els cotxets a dins ni s’hi pot menjar.

Més informació: