Música als parcs

Durant el mes d’agost oferim concerts de música als parcs de Barcelona. Més informació

L'accés als concerts serà amb reserva prèvia. Podeu aconseguir les vostres entrades gratuïtes aquí.

Atesa l'excepcionalitat provocada per la covid-19, inicialment es va suspendre l’edició prevista del cicle de Música als parcs però una vegada superades les fases de desconfinament i ja establerts en la ‘nova normalitat’, l’Ajuntament impulsa un mini cicle de Música als parcs durant el mes d’agost per acostar la música de qualitat a tots els públics i potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i nits d'estiu.

El cicle es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat que estiguin vigents.

Aquest certamen de concerts d'estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres.

Edició 2020

Durant el mes d’agost. Consulteu la programació al web de Música als Parcs

Edició 2019

L’edició del 2019 del cicle Música als Parcs va assolir 14.200 assistents, que van omplir els diversos parcs i jardins de la ciutat. Aquest cicle de concerts estiuencs gratuïts va néixer fa 24 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets. Alhora, busca potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i les nits d’estiu.

En l'edició 2019, es van oferir 44 concerts gratuïts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues i formacions d’escoles de música. Hi van actuar els músics i els intèrprets, seleccionats pel jurat en l’edició, que van oferir concerts de petit format, quartets com a màxim. Tots els músics tenien entre 16 i 35 anys.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, el 2019 es van fer visites guiades prèvies als concerts als districtes, concretament onze visites amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. També es va fer una visita a la Fàbrica del Sol, al parc de la Barceloneta. Al voltant de tres-centes persones van poder gaudir d'aquestes activitats guiades.

El cicle de Música als Parcs 2019 es va iniciar el divendres 31 de maig i va finalitzar el 30 d'agost.

Programa de l'edició 2019 (PDF)

Edició 2018

L’edició del cicle Música als Parcs del 2018 va comptar amb 14.100 assistents que van gaudir dels 49 concerts oferts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d’escoles de música o orquestres a diversos parcs i jardins de la ciutat. 

Els músics i els intèrprets que hi van actuar van ser seleccionats pel jurat. Tots ells, amb edats d'entre els 16 i els 35 anys, van poder oferir concerts de petit format, quartets com a màxim.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, enguany també es van continuar fent visites guiades prèvies als concerts, una a cada districte, amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. També es va fer una visita a La Fàbrica del Sol, al Parc de la Barceloneta. Al voltant de 400 persones van poder descobrir i gaudir d’aquestes activitats guiades.

Documentació: