Programa de dinamització del Punt Verd del barri de la Barceloneta

Saps com es converteixen els residus en recursos?

R-Barceloneta Ampliar imatge

El Punt verd de la Barceloneta ofereix durant tot el 2015 'R-Barceloneta', un programa d'activitats sobre gestió i prevenció de residus adreçat a tots els públics.

L'Ajuntament de Barcelona impulsa "R-Barceloneta", un programa d'activitats adreçat especialment als veïns i veïnes del barri de La Barceloneta, però també a tota la ciutadania, per al foment de la cultura de la reutilització i la gestió dels residus. "R-Barceloneta" es duu a terme de gener a desembre del 2015 al Punt Verd del barri de la Barceloneta (Pg. de Salvat Papasseit, 3 al costat de la Fàbrica del Sol).

"R-Barceloneta" és un programa de sensibilització ambiental que té com a objectius:

1) Promoure el Punt Verd del barri de la Barceloneta com a eina d'educació i participació ambiental entre el veïnat del barri 
2) Millorar la prevenció i la gestió de residus al barri 
3) Fomentar l'economia circular, convertint els residus que es portin al Punt Verd en recursos per al barri a través de tallers, activitats, etc.

El Punt Verd del barri de la Barceloneta és un equipament ubicat al Parc de la Barceloneta al qual el veïnat porta els residus que no es poden llençar als contenidors del carrer.

"R-Barceloneta" inclou activitats amb les entitats, centres educatius i equipaments per convertir residus en recursos útils pel barri. Ofereix una oferta d'activitats per aprofitar residus del Punt Verd per donar-los utilitat en el marc de les activitats i necessitats de les entitats del barri.

D'entre les activitats s'inclouen:

- Tallers oberts a tot el veïnat per aprendre a convertir residus del Punt Verd en recursos útils a la ciutadania.

- Crides. Convidarem veïns i veïnes a dur al Punt Verd del barri residus que es convertiran en recursos a través dels tallers.

- Punts informatius. Per explicar què és el Punt Verd i donar a conèixer les activitats del programa. El punt informatiu estarà disponible l'últim dijous de cada mes davant el Mercat de la Barceloneta (C/ Atlàntida, 49 de 10:00h. a 13:00h). També es disposaran de punt s informatius en el marc de les festes de la primavera, festes majors, etc.

D'entre les accions incloses al programa "R-Barceloneta" s'inclouen activitats per convertir l'oli usat de cuina en sabó per rentar roba, tallers per reutilitzar roba i customitzar-la, com fer manteniment i reparacions d'ordinadors i d'aparells electrònics i elèctrics, tallers de reutilització de joguines, visites al Punt Verd del barri, tallers infantils i familiars amb materials diversos del Punt Verd, sessions per explicar com prevenir els residus tòxics a la llar, entre d'altres.

Activitats Previstes:

Porta-hi l’oli usat del 2 al 28 de febrer.
Al Casal de Gent Gran Mediterrània en col·laboració amb l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac el convertiran en sabó per rentar roba.

Porta-hi ordinadors de segona mà del 2 al 31 de març.
Al taller de reparació i manteniment d’ordinadors, del 8 al 15 d’abril, a les 18.30 h al Punt Verd del barri de la Barceloneta, t’ensenyarem a reparar-los.

Porta-hi l’oli usat de l’1 al 30 d’abril.
El 16 de maig, a les 11 h, a la plaça del Poeta Boscà (plaça del mercat), al taller de sabó amb oli reciclat, el convertirem en sabó per rentar roba.

Porta-hi petits aparells elèctrics i electrònics de segona mà del 2 al 30 de maig.
Al taller de reparació, el 3 de juny, a les 18.30 h al Punt Verd del barri de la Barceloneta, aprendrem a reparar-los.


Per participar de les activitats cal inscriure's a La Fàbrica del Sol 
Tel. 932 564 430 
Adreça electrònica: lafabricadelsol@bcn.cat 
Web: bcn.cat/habitaturba 
Adreça per a inscripcions: http://bcn.cat/lafabricadelsol/inscripcions

Programa 'R-Barceloneta'