AiguArt 2019

Del 2 al 24 de març

AIGUART és un cicle d’activitats per celebrar l’aigua a través de l’art. L’aigua és un bé públic universal i escàs que cal valorar, mantenir i conservar entre tots i totes. Per això, entitats i equipaments de la ciutat coorganitzem l’Aiguart, un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que posa de relleu la importància de l’aigua i que enguany suposa la culminació del Memorial de l'Aigua. AIGUART és un programa festiu i divulgatiu que se suma a la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març. Un cicle per avançar, a través de les diferents expressions artístiques, cap a una nova cultura de l’aigua.

Endinsa’t en un bany de sensacions a l’AiguArt!

Informació i reserves a:

http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/aiguart-2019

 

 

 

Memorial de l'Aigua

L’Ajuntament de Barcelona defensa que l’aigua és un dret humà, un servei essencial i un bé comú. La recuperació de la memòria històrica de l’aigua és posar en valor el seu patrimoni, l’evolució de l’abastament, el sanejament i tot el cicle de l’aigua al llarg dels segles a Barcelona.

Segueix la petjada de l'aigua

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) organitza alguns itineraris i visites on, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua 2019, podreu seguir la petjada de l’aigua a la nostra ciutat. No us les perdeu!

Visites al túnel subterrani de les Cases de l'Aigua

Des del 8 d’abril del 2018, pots visitar el túnel subterrani que travessa la Meridiana i connecta la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella amb la de Trinitat Nova.

 

Aigua, ciutadania, Barcelona: Perspectives i prospectives

El Memorial de l'Aigua va organitzar la passada tardor del 2018 el cicle de debats "Aigua, ciutadania, Barcelona: Perspectives i prospectives" amb especialistes que van aportar visions complementàries sobre l'aigua com a bé comú.

 

.

Descobreix el clavegueram

Endinseu-vos en el subsòl de Barcelona per visitar les instal·lacions més emblemàtiques de la gestió del cicle de l'aigua: les clavegueres i els dipòsits d'aigua pluvials.

 

Com funciona la Font Màgica?

Coneixerem el funcionament intern de les fonts de l'avinguda Maria Cristina en una barreja màgica de música, llum i color.

 

Camins d'aigua

Camins, itineraris i passeigs que recorren Barcelona i que tenen l'aigua, les fonts i els espais naturals com a protagonistes. 

 

Tallers i seminaris

El Memorial de l'Aigua també és el moment per realitzar tallers sobre l'ús de l'aigua i aprofundir sobre la història d'aquest líquid a la ciutat.

 

No hi ha ciutat sense aigua

L’auditori del MACBA va acollir el 20 de novembre a les 19 hores la presentació dels projectes guanyadors de la setena edició del City to City Barcelona FAD Award. Una edició que va girar al voltant de les múltiples i complexes relacions entre aigua i ciutat.

AiguArt 2018

Barcelona va acollir entre el 10 i el 25 de març del 2018 una nova edició de l'AiguArt, amb un extens programa d'actes amb l'aigua com a protagonista.

Música als Parcs 2018

Dimarts 17 de juliol va tenir lloc una cita amb la música clàssica, la natura i la història de l’aigua.