Memorial de l'Aigua 2018-2019

Aigua, ciutadania, Barcelona: perspectives i prospectives

Cicle de xerrades entorn de l’aigua

Aquesta tardor veniu a descobrir el passat, present i futur de l’aigua de Barcelona amb experts locals i internacionals. El cicle de xerrades "Aigua, ciutadania, Barcelona: perspectives & prospectives", emmarcat dins la programació del Memorial de l’Aigua, un any impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de reflexionar sobre l’aigua com a bé comú, aportarà visions expertes sobre diferents aspectes entorn de l’aigua. El dret d’accés a l’aigua, el control públic sobre el finançament i els preus del servei, o els reptes que suposa el canvi climàtic són algunes de les qüestions que s’hi tractaran.

Del 23 d’octubre al 18 de desembre.

Els dimarts, a les 18.00 hores, a l’Auditori Calàbria, 66.

Memorial de l'Aigua

L’Ajuntament de Barcelona defensa que l’aigua és un dret humà, un servei essencial i un bé comú. La recuperació de la memòria històrica de l’aigua és posar en valor el seu patrimoni, l’evolució de l’abastament, el sanejament i tot el cicle de l’aigua al llarg dels segles a Barcelona.

No hi ha ciutat sense aigua

L’auditori del MACBA acollirà el 20 de novembre a les 19 hores la presentació dels projectes guanyadors de la setena edició del City to City Barcelona FAD Award. Una edició que gira al voltant de les múltiples i complexes relacions entre aigua i ciutat.

Visites al túnel subterrani de les Cases de l'Aigua

A partir del 8 d’abril, pots visitar el túnel subterrani que travessa la Meridiana i connecta la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella amb la de Trinitat Nova.

 

Itineraris

En el marc del Memorial de l’Aigua, us convidem a participar en diversos itineraris i visites per descobrir la petjada de l’aigua a Barcelona.

Com funciona la Font Màgica?

Coneixerem el funcionament intern de les fonts de l'avinguda Maria Cristina en una barreja màgica de música, llum i color.

 

Descobreix el clavegueram

Endinseu-vos en el subsòl de Barcelona per visitar les instal·lacions més emblemàtiques de la gestió del cicle de l'aigua: les clavegueres i els dipòsits d'aigua pluvials.

 

Tallers i seminaris

El Memorial de l'Aigua també és el moment per realitzar tallers sobre l'ús de l'aigua i aprofundir sobre la història d'aquest líquid a la ciutat.

 

Camins d'aigua

Camins, itineraris i passeigs que recorren Barcelona i que tenen l'aigua, les fonts i els espais naturals com a protagonistes. 

 

Música als Parcs

Dimarts 17 de juliol va tenir lloc una cita amb la música clàssica, la natura i la història de l’aigua. 

AiguArt

Barcelona va acollir entre el 10 i el 25 de març una nova edició de l'AiguArt, amb un extens programa d'actes amb l'aigua com a protagonista.