Portal d’Informació Urbanística (PIU)

El nou Portal d’Informació Urbanística (PIU) agrupa en un sol espai web la consulta de la informació urbanística, en un entorn més accessible i clar.

Des del dimecres 17 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística, un aplicatiu que facilita la consulta de la informació urbanística integrant en un sol espai les funcionalitats que anteriorment s’oferien des del Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis, el Cercador del Patrimoni Arquitectònic i el plànol urbanístic del Punt d’Informació Cartogràfica.

L’objectiu del portal és permetre una consulta àgil i simplificada de la informació en un entorn tecnològic més clar i accessible, oferint nous filtres i funcionalitats. A més, el nou model de dades permetrà la compatibilitat amb els models de l’Àrea Metropolitana i la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat generant un entorn més ric i interoperable.

Els treballs per a posar en marxa el Portal han implicat l'actualització de la base cartogràfica per adaptar-la al nou estàndard europeu ETRS89, que impulsa la Comissió Europea. Sobre aquesta nova base cartogràfica s’hi ha fet la transcripció del planejament vigent així com del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic.

El portal presenta també millores tecnològiques oferint una consulta de la informació àgil i clara, oferint noves funcionalitats i filtres d'informació, així com l’accés des de dispositius mòbils.

El nou portal implica:

 • ‌‌

  Nova base cartogràfica

  S’ha actualitzat la base topogràfica en base al nou estàndard europeu, ETRS89

 • ‌‌

  Planejament i Patrimoni Arquitectònic

  S’ha transcrit el planejament vigent i el catàleg de Patrimoni sobre la nova base cartogràfica

 • ‌‌

  Web responsive

  L’actualització permet una consulta més àgil i clara, també des de dispositius mòbils.

Portal d’Informació Urbanística

Materials de suport

Amb l’objectiu de facilitar l’adaptació al nou entorn de consulta, s’han elaborat els següents materials de suport, que també trobareu dins del portal al panell de benvinguda:

Vídeotutorials

Navegació
Selecció cartogràfica de fons
Mapa Dual
Cerca intel·ligent
Cerca per adreça
Cerca avançada
Fitxes de informació
Consulta d'afectació urbanística
PIC
Comparativa crecadors de plantejament NOU vs VELL

Preguntes freqüents

Dins del Portal trobareu també la pàgina de preguntes freqüents, que us ajudarà a resoldre els vostres dubtes referents a l’eina.

 

Pàgina de preguntes freqüents

 

Per a facilitar-vos la consulta, les trobareu dividides en seccions temàtiques: Recerca d’informació, Accés, visualització de dades i ús de l’aplicació, Plànol, Habitatge afectat, Planejament Urbanístic, Gestió Urbanística i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Històrico-Artístic.

Manual d'usuari

En format .pdf, us ofereix informació completa sobre totes les funcionalitats presents al portal.

 

Manual d’usuari