Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
Butlleti nº189
Periodicitat: mensual
Agost 2023

Amb la confiança que el proper setembre ens permeti seguir treballant unides per una Barcelona més inclusiva i igualitària, l'Acord Ciutadà us envia els millors desitjos per aquestes vacances! Que aquest temps de descans sigui ple de moments especials i renovadors. Ens retrobarem amb més energia per continuar fent de la nostra ciutat un espai acollidor per a tothom. Bon estiu!

NOTÍCIES

El Festival Cruïlla i Apropa Cultura han iniciat un diàleg amb la Xarxa d'Accessibilitat i Vida Independent de Barcelona (XAVI) per millorar l'accessibilitat del festival per a les persones amb discapacitat visual. Quatre entitats van avaluar conjuntament l'accessibilitat del festival i van elaborar un informe amb recomanacions per a la seva millora. Aquesta iniciativa té com a objectiu fer del Cruïlla un espai més inclusiu i garantir que les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de la música i la cultura.

+ info

El passat 17 de juliol, es va celebrar la plenària de la Xarxa de Drets dels Infants (XDI), on es va treballar en la preparació del Manifest per la prevenció i l’abordatge del suïcidi en la infància i l’adolescència. Aquest manifest serà presentat el proper 13 de setembre a les 12h a la sala d’actes de Creu Roja, c/ Joan d’Àustria nº 118. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i protegir els infants i adolescents en situacions vulnerables, fent de la XDI un punt de referència en la defensa dels drets dels més petits.

Ja us podeu inscriure a la Presentació del Manifest i consultar el programa aquí!

+ info

Enguany, és l'Any Europeu de les Competències dedicat a fomentar oportunitats de millora de les capacitats i el reciclatge professional. La XIB treballa amb aquesta metodologia des del 2017 i ha creat un espai de reflexió periòdic pels seus equips tècnics. Realitzen quatre trobades anuals per compartir dubtes i propostes sobre els itineraris laborals de les persones ateses i les competències associades. S'ha consolidat com un espai de confiança i intercanvi d'experiència i de propostes entre les persones que hi assisteixen.

+ info

La Xarxa NUST impulsa l'eficiència i el benestar en la seva gestió del temps. Aquest mes, en una sessió de treball, les organitzacions participants van explorar els punts clau de l'estudi "Gestió del temps: clau per a la productivitat i el benestar a la Xarxa NUST". Amb presentacions dinàmiques i animades, l'equip investigador de la UPF Barcelona School of Management va mostrar les dades rellevants. La sessió va fomentar la col·laboració i el diàleg entre els participants, establint noves connexions i inspirant solucions innovadores.

+ info

Segueix escurçant-se el compte endarrere per l’Àgora Ciutadana 2023 organitzada per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa. Aquest mes, es van reunir en plenària i van acabar de definir-ne l’organització i l’estructura. També ha compartit amb diferents xarxes com són la XAPSLL, la XAVI o la XIB la proposta de col·laborar per fer la jornada més transversal. D’aquesta manera, es parlarà de la soledat no desitjada i es compartiran experiències des de les diferents experteses que inclou l’Acord Ciutadà: sensellarisme, infants, discapacitat, famílies cuidadores... Ja podeu obrir l’agenda i reservar la data pel matí de divendres 17 de novembre de 2023.

+ info

A l'última trobada del Grup Motor de la Xarxa de Centres Oberts, es va destacar la importància de la innovació i la col·laboració. Es va donar suport a la validació del catàleg de serveis de l'Ajuntament de Barcelona, incorporant les aportacions de diverses entitats per garantir-ne l'actualització. A més, es van explorar les oportunitats laborals del projecte Inclou Futur de la Xarxa per la inclusió laboral de Barcelona. El grup continua treballant per millorar la qualitat de vida de la comunitat, fomentant iniciatives innovadores i fent créixer la xarxes de col·laboració.

+ info

Aquest mes, la Comissió de Models d’Acompanyament de la XAPSLL s’ha desdoblat en quatre sub-grups! Així doncs, de manera més eficient i concisa, cada grup de treball està analitzant els diferents equipaments de la XAPSLL en funció de l’acompanyament que ofereixen a les persones sensellar. Per fer-ho, s’analitza com és aquest acompanyament en les diferents etapes de la seva estada: pre-entrada, entrada, estada i sortida. 

+ info

Aprofitem aquest butlletí per donar la benvinguda a la Fundació Vinne, que s'ha adherit fa poc a l'Acord Ciutadà.

La Fundació Vinne té com a objectiu oferir una eina de visibilització dels serveis de les entitats socials, per ajudar-les a empoderar-se.

+ info
L'ENTREVISTA

ACTUALITAT

Es presenta una oportunitat única per les entitats del sector alimentari. Els Premis Paco Muñoz reconeixen les millors iniciatives de prevenció i reducció del malbaratament. Les categories inclouen iniciatives de prevenció, innovació tecnològica i innovació social i cada categoria rebrà un premi de 5.000 euros. Les inscripcions estaran obertes del 12 de juny al 12 de setembre de 2023. L'acte de presentació i lliurament dels premis serà el 11 d'octubre al Centre Directiu de Mercabarna. 

+ info

La Fundació Acció Solidària Contra l’Atur convoca els Premis Piñol que reconeixen la innovació i la trajectòria de persones, entitats i empreses que promouen la creació o consolidació de llocs de treball. Els premis reben el seu nom del fundador d'Acció Solidària Contra l’Atur l'any 1981, Josep M. Piñol que va dedicar-se al compromís social i polític en temps franquistes. El termini per a les sol·licituds és fins el 30 de setembre de 2023 a través del lloc web de l'entitat. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el dimecres 22 de novembre de 2023.

+ info
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.