Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
Butlleti nº190
Periodicitat: mensual
Setembre 2023

Després d'unes merescudes vacances, l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva encara amb més ganes un nou curs. Amb la motivació renovada, el nostre compromís per construir una ciutat més inclusiva és més fort que mai. Ens retrobem amb noves idees i projectes per afrontar els reptes que ens esperen.

Gràcies per formar part d'aquesta iniciativa. Amb la vostra col·laboració, farem de Barcelona un lloc millor per a totes.

NOTÍCIES

La Xarxa dels Drets de la Infància ha desenvolupat el Manifest per la Prevenció i l’Abordatge del Suïcidi en la Infància i Adolescència, que serà presentat el 13 de setembre a Creu Roja. El document aborda la problemàtica creixent del suïcidi en joves i destaca la necessitat d'un enfocament comunitari i psicosocial. Acompanyant el manifest, la plataforma PDA Bullying i SEER presentaran la Guia d'Abordatge Suïcida en l'àmbit educatiu. Amb aquesta iniciativa, Barcelona busca combatre el malestar emocional creixent entre els joves i promoure una infància i adolescència resilient.

Podeu llegir-ne la notícia completa aquí!

+ info

Aprofitem aquest butlletí per donar la benvinguda a l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió Grups d'Ajuda Mútua (Assadega’m), que s'ha adherit fa poc a l'Acord Ciutadà.

L'associació té com a objectiu fer arribar a tothom tota la informació possible, així com intentar que la gent se senti identificada i solidària amb totes les persones que sofreixen símptomes i inquietuds similars en l'àmbit dels problemes psicològics.

+ info
L'ENTREVISTA

Aquest mes entrevistem a Mónica Rose Donnellan i Ramiro Ortegón, de l'Equip de Plataforma PDA Bullying.

ACTUALITAT

Es podrà aprendre de l'experiència de l'Ajuntament d'Amposta i adquirir coneixements sobre com implicar la ciutadania en les decisions pressupostàries. El curs virtual està dirigit als coordinadors de voluntariat i a aquelles persones interessades en la participació ciutadana. La formació tindrà lloc el 15 de setembre, de 9:30 a 11:30 del matí i el termini d'inscripció romandrà obert fins al 8 de setembre. És una oportunitat per enfortir el finançament de les organitzacions i millorar el benestar de la comunitat.

+ info

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat la divuitena edició del Premi 25 de Novembre amb el lema “BCN Antimasclista i Antiracista”. Aquest premi té com a objectiu abordar i actuar envers les diferents realitats i reptes que involucren aquestes dues lluites, entenent que no es pot parlar d’antimasclisme ni d’antiracisme sense interseccionar-los. El guanyador rebrà 15.000 euros per a la seva iniciativa inèdita o en fase inicial. El termini per presentar propostes és del 1 al 18 de setembre de 2023.

+ info

La Cursa de la Mercè 2K Inclusiva Bimbo Global Race obre el període d'inscripció fins l'11 de setembre o fins arribar a les 10.000 persones. Pensada per a majors de 14 anys amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda, es celebra el 17 de setembre. L'Ajuntament de Barcelona es compromet amb "la cursa i la cura", oferint un espai lúdic d'acollida d'infants prop de la sortida. La cursa té com a objectiu eliminar barreres en l'esport i promoure la participació de tothom. Els tres primers i les tres primeres rebran un trofeu i tots els participants una medalla Finisher.

+ info
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.