Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí

La Sindicatura de Greuges de Barcelona reclama a l’Ajuntament de Barcelona que protegeixi els drets del veïnat de Sagrada Família, que té dificultats per conciliar la seva vida diària amb els usos turístics de l’entorn. Les recomanacions emeses s'han de fer extensives a la resta de barris afectats per la turistificació.

La UE ha dotat de pressupost el projecte “iDEM: Espais democràtics innovadors i inclusius per a la deliberació i la participació”, en el qual participa la Sindicatura de Greuges de Barcelona. Aquesta iniciativa, liderada per la Universitat Pompeu Fabra, busca potenciar l’accés als processos de participació i deliberació a persones amb diversitat funcional.


El maltractament animal està tipificat com a delicte al Codi Penal. Recentment, a Barcelona algun cas d’intoxicacions provocades per carn enverinada o ingesta d’agulles o altres objectes nocius. Una veïna de Sant Andreu ho va denunciar a principis de 2023 i també va presentar una queixa a la Sindicatura de Greuges de Barcelona. Vols saber què fer davant d’un cas com aquest?

Resolucions destacades

Un ciutadà denunciava les molèsties ocasionades pel pas constant d’autobusos turístics pel carrer de Cartagena, un dels carrers amb més pendent de la ciutat.

Resolució completa

La ciutadana va exposar la seva disconformitat amb la manca d’atenció facilitada a la seva família des del SAIER i el CUESB.

Resolució completa

Famílies de diferents centres educatius públics s’han adreçat a la Sindicatura per plantejar la problemàtica amb les altes temperatures que han patit algunes escoles on s’ha arribat als 33 °C. 

Resolució completa

Després de rebre diverses queixes ciutadanes, així com propostes de millora del nou sistema per part de les associacions veïnals, la Sindicatura va decidir actuar d’ofici.

Resolució completa

L’Associació de Famílies de l’Escola Entença va traslladar a la Sindicatura la necessitat de designar una ubicació definitiva per aquest centre, en funcionament des de 2016.

Resolució completa

La ciutadana posava de manifest la manca de control policial sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP), sobretot els patinets elèctrics.

Resolució completa

La ciutadana va palesar la seva discordança amb l’actuació de l’escola de la seva filla davant un cas d’assetjament escolar. 

Resolució completa

Una associació veïnal del Districte de Sants-Montjuïc va exposar la proliferació d’ocupacions de locals comercials de titularitat privada i els problemes de convivència.

Resolució completa
L’agenda de la Sindicatura

El pròxim 17 d'agost de 2023, el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, participarà a la commemoració del 75 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, en un acte a Bogotà (Colòmbia).

Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.