Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí

La defensoria ha presentat un informe sobre l’atenció a les famílies de persones empresonades residents a Barcelona i la seva àrea metropolitana, en col·laboració amb el Síndic de Greuges de Catalunya, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya, i diverses sindicatures de municipis de l'àrea metropolitana.

Arran de la queixa de diverses entitats socials, la defensoria ha demanat informació al consistori per saber si ha canviat el circuit per la tramitació dels informes de coneixement de residència, necessaris per garantir l’empadronament de persones sense domicili fix a la ciutat.

La defensoria considera necessari incorporar el tràmit de baixa de vehicles al Portal de Tràmits de l’Ajuntament, inexistent en aquesta eina municipal sota el pretext que la baixa es fa sense comunicació ciutadana, ja que utilitza les bases de dades del padró municipal i de la Direcció General de Trànsit.

Resolucions destacades

La família, formada per dues persones adultes i quatre menors, entenia que els serveis socials no els podien facilitar un habitatge, però considerava que els haurien de procurar un allotjament per tal de no trobar-se en situació de carrer.

Resolució completa

La Sindicatura recorda que els locals amb llicència de bar-cafeteria, no poden habilitar una pista de ball, segons l’annex I de l’Ordenança municipal de les activitats i dels establiments de concurrència pública de Barcelona.

Resolució completa

La Sindicatura considera que l’actuació de Cementiris de Barcelona, SA no ha garantit els drets de la família usuària d’una sepultura de prestació universal de titularitat pública, tot i que ha rectificat els protocols interns per evitar que es tornin a reproduir situacions similars.

Resolució completa

La defensoria conclou que l’actuació del Consorci de l’Habitatge de Barcelona no es correspon amb el principi de bona administració, atès que no s’han proporcionat les indicacions necessàries sobre com actuar quan decideix no renovar el contracte de lloguer.

Resolució completa
L’agenda de la Sindicatura

Reunió amb la Fundació Arrels
03/11/2023
12.30 h
Llar Pere Barnés
Trobada amb l'Ente Único Regulador de la Ciudad de Buenos Aires
07/11/2023
16 h
Sindicatura de Greuges de Barcelona
La Sindicatura, a peu de carrer: el Guinardó
09/11/2023
9.30 h
El Guinardó
El síndic assisteix al 70è aniversari de l'Associació in via
13/11/2023
9.30 h
Hub Social de Barcelona
Secció a 'La Ciutat', d'Onda Cero Catalunya
13/11/2023
13 h
Onda Cero Catalunya
Reunió amb el comissionat d'Habitatge i el gerent de l'IMHAB
13/11/2023
13.30 h
Ajuntament de Barcelona
Ponència del síndic a l'Institut Nou Barris sobre els drets humans a la ciutat
17/11/2023
12.30 h
Institut Nou Barris
Reunió amb la comissionada d'Accio Social i representants del SAIER
21/11/2023
9 h
Sindicatura de Greuges de Barcelona
La Sindicatura participa a la Taula de Gerències de Districte
21/11/2023
16 h
Ajuntament de Barcelona
La Sindicatura, a prop teu: Can Baró
27/11/2023
19 h
Casal de Barri Pirineus
Entrevista a Cope Catalunya
14/11/2023
12.30 h
Cope Catalunya
Sindicatura itinerant: Sant Gervasi-Galvany
16/11/2023
10 h
Centre Cívic Can Castelló
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.