Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí

La Sindicatura de Greuges de Barcelona apel·la a l’entesa dels responsables institucionals per donar continuïtat a la fórmula col·laborativa dels dos cossos policials que operen en la nostra ciutat. Trencar aquest model és perjudicial per a la ciutadania, ja que implicaria una pèrdua d’efectius policials dedicats a la investigació de delictes.

David Bondia, síndic de greuges de Barcelona, ha manifestat que “tenim molt clar que la participació ciutadana en els debats democràtics no pot ser només una retòrica, sinó que ha d’anar acompanyada d’una pràctica molt necessària, real, efectiva i inclusiva. Només podem parlar de participació inclusiva si hi participa tothom".

Històricament, el retard en l’elaboració dels PIA per part dels serveis socials municipals ha estat motiu de queixa recurrent a la Sindicatura. La defensoria ha fet seguiment d’aquesta situació i ho ha abordat en diverses reunions amb l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i el Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

La defensoria ha recomanat a l’IBE que s’asseguri, per una part, que no queden reclamacions on no s’hagin aplicat les compensacions i, per una altra, que a les normatives de funcionament dels Centres Esportius Municipals s’incloguin les compensacions a les persones usuàries en cas d’afectacions greus.

A més d'aquesta recomanació a l'Ajuntament per continuar millorant la neteja i el civisme, la defensoria també vol remarcar que en la majoria d’ocasions la responsabilitat recau en els ciutadans, qui, amb els seus comportaments i hàbits cívics, han de facilitar l’hegemonia social i el mínim d’intervenció possible dels serveis municipals.

Resolucions destacades

La Sindicatura ha advertit a l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona que procedeixi immediatament a fer les reparacions necessàries perquè l’habitatge disposi d’aigua calenta i calefacció. 

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat al Districte de Gràcia estudiar la possibilitat de millorar l’accessibilitat al parterre del carrer Haití, per tal de facilitar-hi les tasques de neteja i manteniment.

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat a l'Ajuntament que aclareixi a l’entitat promotora de la queixa l’abast i concreció de les millores en senyalització que sí que s’han estimat oportunes a la carretera de l’Arrabassada.

Resolució completa

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha conclòs que l’actuació municipal ha de millorar en eficàcia pel que fa a la qualitat de la participació i la informació sobre els projectes escollits en els pressupostos participatius.

Resolució completa

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha recordat al Districte de l’Eixample que té l’obligació de complir els terminis legalment previstos a l’Ordenança de terrasses.

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat a l'Ajuntament que promogui accions per reduir de forma significativa el temps d’espera per poder contraure matrimoni a les dependències municipals.

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat a la Direcció de Serveis d’Inspecció de la Gerència d’Urbanisme i Habitatge que faci un seguiment acurat del compliment de les condicions del títol habilitant de l’HUT.

Resolució completa

La Sindicatura considera que l'actuació de l'IBE ha estat ajustada a dret pel que fa al retorn dels diners en funció de la utilització del servei, tot i que no s’ha produït de manera automàtica com hauria estat desitjable.

Resolució completa
L’agenda de la Sindicatura

Sindicatura itinerant: La Dreta de l'Eixample
31/01/2024
9.30 h
Casa Elizalde
La Sindicatura, a prop teu: Navas
31/01/2024
19 h
Centre Cívic Navas
Reunió amb la comissionada de Convivència, Montse Surroca
02/02/2024
12 h
Sindicatura
Secció del síndic a Onda Cero Catalunya
05/02/2024 i 19/02/2024
13 h
Onda Cero Catalunya
Secció del síndic a Cope Catalunya
06/02/2024 i 20/02/2024
13 h
Cope Catalunya
Reunió amb la comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes
06/02/2024
13 h
Sindicatura
Reunió amb la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH)
06/02/2024
18 h
PAH Barcelona
Reunió amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano
08/02/2024
9 h
Conselleria de Drets Socials
Reunió amb la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana
08/02/2024
11 h
Sindicatura
Reunió amb el Departament de Justícia, Drets i Memòria
08/02/2024
13 h
Sindicatura
Reunió amb la gerència de Drets Socials, la comissionada d'Acció Social i el Síndic de Greuges de Catalunya
12/02/2024
16 h
Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI
Sindicatura itinerant conjunta amb el Síndic de Greuges de Catalunya: Besòs
13/02/2024
Tot el dia
Biblioteca del Besòs
Reunió amb el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé
13/02/2024
16.45 h
Ajuntament de Barcelona
Sessió de treball de l'informe d'adultocentrisme amb personal municipal
14/02/2024
9.30 h
Espai Jove Palau Alòs
La Sindicatura, a peu de carrer: Antiga i Nova Esquerra de l'Eixample
20/02/2024
9.30 h
Antiga i Nova Esquerra de l'Eixample
Reunió amb la Guàrdia Urbana
22/02/2024
10 h
Guàrdia Urbana
El síndic assisteix al Plenari del Consell Municipal
23/02/2024
10 h
Ajuntament de Barcelona
Reunió amb el gerent municipal, Albert Dalmau
27/02/2024
10 h
Ajuntament de Barcelona
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.