Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
Butlleti nº194
Periodicitat: mensual
Febrer 2024

El Grup Impulsor del FSM s’ha reunit conjuntament amb representants d’alguns dels ajuntaments adherits per començar a treballar en la I Convenció de l’acció social metropolitana del Fòrum, prevista per al proper 19 de març. Una jornada en la que es buscarà el compromís global per al desplegament de la col·laboració entre ajuntaments i tercer sector social a la regió metropolitana, a més d’aprofundir en les desigualtats socials metropolitanes dels últims anys.

Ja us podeu inscriure en el següent enllaç

NOTÍCIES

La Comissió d'Acció ha reprès la seva activitat en aquest 2024 celebrant la primera reunió de l'any, en la que es va parlar al voltant dels espais de relació que conformen l'Acord Ciutadà. També es van tractar les pròximes passes a realitzar amb relació a l'avaluació de l'Estratègia d'Inclusió i de Reducció de les Desigualtats Socials de Barcelona, que actualment ja compta amb el 97% dels indicadors avaluats.

+ info

La Xarxa de Famílies Cuidadores ha arrencat el seu pla de treball previst per aquest any que tot just comença, i que se centra en dos punts principals. El primer, l’actualització de la guia I vostè, com està?, adreçada a persones cuidadores, que es complementarà amb un pla de comunicació, especialment centrat en xarxes socials, per a la seva difusió. El segon, l’impuls de la Targeta Cuidadora, per a millorar la seva implantació i donar a conèixer els seus serveis associats: assessorament jurídic i suport emocional.

+ info

Després de l’aturada nadalenca, la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió Social de Barcelona (XHIB) ha reprès el seu pla de treball 2023-24, sent un dels punts principals la pròxima presentació del document d’Habitatges de Sortida a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Un document que ha estat concebut com una proposta per al desenvolupament de polítiques que comportin un avenç en la capacitat d’atenció social dels grups de població que presenten dificultats per tenir i mantenir un habitatge propi.

+ info

La Comissió de Drets i Aporofòbia de la XAPSLL ha engegat la recollida de dades per l’Oficina per la No Discriminació (OND). D’aquesta manera, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar tornarà a participar en l’Informe de l’Observatori de Discriminacions de Barcelona. Això permet visibilitzar l’aporofòbia que pateixen diàriament les persones sense llar de la ciutat. 

+ info

La Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC) ha celebrat la seva primera plenària de l'any en la que s'ha valorat la darrera Àgora Ciutadana 2023, la qual ha aconseguit una excel·lent nota global de 9,19 sobre 10, segons les valoracions realitzades pel quasi centenar d'assistents a l'acte. S'ha avaluat tant la qualitat, organització i eficiència de la jornada, com el contingut d'aquesta, obtenint un balanç molt satisfactori.

+ info

La Xarxa de Centres Oberts (XCO) s'endinsa en un dels temes de plena actualitat com és l'ús de les pantalles per part dels infants i adolescents. Qüestió que s'ha posat en comú entre els centres que conformen la xarxa per tal de crear un espai comú en el qual compartir experiències, accions i bones pràctiques. Amb aquest objectiu, s'ha programat la realització d'unes sessions de treball sobre la temàtica en les pròximes setmanes.

+ info

La Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada a Barcelona (XDAA) segueix amb deteniment els canvis que comportarà la repartició de la nova partida de Fons Fead, que es començarà a dur a terme el pròxim mes d'abril. Uns canvis entre els quals destaca un nou sistema de distribució de l'ajuda alimentaria consistent en l'entrega d'una targeta moneder a bescanviar en determinats supermercats i que substituirà el lliurament de les tradicionals bosses d'aliments.

+ info

Aprofitem aquest butlletí de febrer per donar la benvinguda a les DISA Sant Andreu-Parròquia de Sant Andreu de Palomar y DISA Sant Josep Oriol-Parròquia Sant Eugeni I Papa, així com als Missatgers de la Pau Catalunya, que s'han adherit fa poc a l'Acord Ciutadà. Les sigles DISA corresponen al concepte Distribució Solidària d'Aliments de Càritas, i se centren a donar suport a les persones en risc d'exclusió social. Per la seva part, Missatges de la Pau és una organització social centrada especialment en les persones sense llar, aportant serveis com llars d'acollida, iniciatives d'inserció laboral, cura de la salut, acompanyament psicològic, esports per a la integració i atenció a emergències. Benvingudes!

+ info
L'ENTREVISTA

Aquest mes entrevistem a Paco López Jiménez, Doctor en Psicologia. Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull


ACTUALITAT

La Federació Catalana de Voluntariat Social ofereix la formació virtual ‘Tècniques i recursos per a la captació i selecció de voluntaris’. Una formació adreçada a persones responsables o coordinadores de voluntariat de les entitats de voluntariat de tots els àmbits. El curs avarca des dels rols i funcions de la coordinació del voluntariat fins a les tècniques per captar i seleccionar persones voluntàries. Tindrà lloc els dies 13, 15, 20 i 22 de febrer, de 9:30 a 12:30h. 


Més informació

+ info

En col·laboració amb el programa #ConforcatAMIDA, el Centre d'Estudis i Educació Social de Catalunya ofereix un curs subvencionat al 100% per al personal de l'acció social. Aquesta formació, que se celebrarà a Barcelona del 7 al 28 de febrer, abordarà temes rellevants com la creació d'organitzacions, la gestió horitzontal i la sostenibilitat econòmica. Descobreix com ser un agent clau en iniciatives d'Economia Social.

Més informació i inscripcions: Enllaç al curs

+ info
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.