Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí

Després d’una queixa ciutadana i una actuació d’ofici iniciada per la Sindicatura de Greuges de Barcelona, la Bústia Ètica i de Bon Govern ha resolt que l’acord pres el març del 2000 entre l’Ajuntament i un club esportiu de la ciutat és nul de ple dret (i per tant, també ho són la resta d’acords posteriors vinculats amb aquest), ja que no ha seguit el procediment jurídic establert per aprovar-lo i està signat per un òrgan manifestament incompetent.


El sensellarisme afecta de manera especial a Barcelona, que concentra gairebé la meitat de les persones sense llar de Catalunya. Tenint en compte l’impacte que té aquest fenomen social a la ciutat, la Sindicatura ha considerat oportú fer diverses aportacions sobre una llei que determinarà les obligacions de l'Ajuntament en aquesta matèria.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona considera que la modificació de la convocatòria de subvencions duta a terme per la Comissió de Govern és encertada, però reclama l’ampliació del termini de presentació de sol·licituds, amb l’objectiu de preservar el principi de seguretat jurídica recollit a l’article 9.3 de la Constitució Espanyola.

Diverses entitats i associacions de petit format s’han dirigit a la Sindicatura de Greuges de Barcelona per manifestar la percepció conjunta d’un empitjorament progressiu en la tramitació de subvencions. La defensoria apel·la a fer una reflexió sobre si els procediments de concurrència no competitiva, o fins i tot de concessió directa, podrien ser sistemes més idonis.

L’Ajuntament de Barcelona comunica que tindrà en compte la consideració de la Sindicatura de Greuges, però també mostra la complexitat de solucionar el tema per la disponibilitat horària dels càrrecs electes municipals, que són els responsables de dur a terme els casaments civils.

Resolucions destacades

Una ciutadana va exposar la seva disconformitat amb el fet que no se li apliqués la reducció del 100% del preu públic del servei de recollida de residus corresponent als exercicis 2022 i 2023

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat que es valori promoure una modificació de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals per prohibir expressament a la ciutadania l’alimentació de coloms.

Resolució completa

Entre altres, la Sindicatura ha recomanat a l'Institut Municipal de Serveis Socials que avaluï si el conjunt de suports i ajuts prestats a la família s’ajusten a les necessitats d’una situació de molta fragilitat.

Resolució completa

La Sindicatura ha insistit a l'Institut Municipal de Serveis Socials en la necessitat de perseverar en la millora dels mecanismes i l’organització que permetin l’agilitat necessària en la tramitació dels PIA.

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat al Districte de Ciutat Vella que, sense més dilació, faci una inspecció per comprovar les molèsties de soroll des de l’habitatge de la persona denunciant.

Resolució completa

La Sindicatura s'ha dirigit a l’Institut Municipal d’Hisenda per demanar que estimi les al·legacions presentades pel ciutadà i retorni l’import que correspon al ciutadà.

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat a l’IMHAB que, sense més dilació, resolgui la sol·licitud d’ajut econòmic pel pagament del lloguer perquè es pugui aplicar al mes de març de 2024

Resolució completa

La Sindicatura ha recomanat que es mantingui el contacte amb la Fundació promotora d'aquesta queixa, per tal de tenir referents i coordinar les actuacions en benefici dels joves acollits.

Resolució completa
L’agenda de la Sindicatura

Reunió amb la Bústia Ètica i de Bon Govern
01/03/2024
10.30 h
Sindicatura de Greuges de Barcelona
Reunió amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
04/03/2024
13 h
Ajuntament de Barcelona
Secció del síndic a Onda Cero Catalunya
04/03/2024 i 18/03/2024
13 h
Onda Cero Catalunya
Secció del síndic a Cope Catalunya
05/03/2024 i 19/03/2024
13 h
Cope Catalunya
Reunió amb la Gerència de Recursos i la Direcció de Serveis Jurídics
05/03/2024
13 h
Ajuntament de Barcelona
La Sindicatura, a peu de carrer: Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera
06/03/2024
9.30 h
Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera
Sindicatura itinerant: Verdun
07/03/2024
9.30 h
Casal de Barri de Verdun
El síndic assisteix a l'acte institucional del Dia de la Dona
08/03/2024
9 h
Ajuntament de Barcelona
Reunió amb el secretari general de l'Ajuntament, Jordi Cases
08/03/2024
11 h
Ajuntament de Barcelona
La Sindicatura, a prop teu: Trinitat Nova
11/03/2024
19 h
Casal de Barri de Trinitat Nova
Presentació de l'informe anual 2023 a la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona
13/03/2024
9.30 h
Ajuntament de Barcelona
Reunió amb l'AF de l'Institut Escola Els 30 Passos
13/03/2024
16 h
Sindicatura de Greuges de Barcelona
El síndic assisteix a la jornada 'CIE: Present i futur de l'internament'
14/03/2024
9 h
ESADE - Edifici 2
Reunió amb la Gerència Municipal i la Gerència de Recursos
14/03/2024
17 h
Ajuntament de Barcelona
El síndic presenta l'informe anual 2023 davant el Plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona
22/03/2024
9.30 h
Ajuntament de Barcelona
Presentació de l'informe anual 2023 a les entitats i associacions de Barcelona
04/04/2024
18 h
Saló de Cent
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.