Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí

En els casos de no tenir un domicili fix, l’Ajuntament exigeix l’informe de coneixement de residència (ICR), i això podria allargar el procés d’empadronament a sis mesos o més. Ambdues institucions també constaten que actualment no existeix un protocol clar de comprovació de la residència que reculli les garanties per respectar els drets de les persones.

És imprescindible dissenyar una estratègia integral i coordinada de tots els serveis municipals, conjuntament amb les entitats socials que atenen les persones sense llar, per potenciar els processos de recuperació d’aquestes persones.

Els articles 24 i 25 de la Llei 13/2014, de 30 d'octubre, d’accessibilitat estableixen que els serveis públics, considerats essencials o d’interès general, s’han d’oferir de forma accessible.

La trobada ha tractat les migracions de persones des d’una mirada local i com les ciutats poden gestionar la mobilitat humana garantint la inclusió, la prosperitat i la cohesió social.

Resolucions destacades

La Sindicatura ha recomanat al consistori que explori l’existència de solucions organitzatives i tècniques per fer un cribratge d’imatges a fi d’evitar que es repeteixi aquesta situació.

Resolució completa

La Sindicatura ha recordat al Consorci de l’Habitatge que ha de respondre a les peticions de cita de forma àgil i propera, i actuar d’acord amb els principis d’una bona administració.

Resolució completa

La Sindicatura creu que cal dur a terme una reflexió en profunditat de les condicions d’ús del servei i de les millores aplicables a la gestió per tal de garantir la viabilitat del servei. 

Resolució completa

La Sindicatura ha conclòs que TMB sí que compleix la freqüència mitjana de pas en aquesta parada i que la seva actuació ha estat ajustada a dret i eficaç de manera global.

Resolució completa

Entre altres recomanacions, la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha suggerit al Districte de Sants-Montjuïc que valori la instal·lació d’una barana a les escales d’accés a la zona infantil de la plaça de Cal Muns.

Resolució completa

La Sindicatura ha demanat que s'investigui amb temps suficient si està prevista la concentració de motos aquest any 2024, així com recaptar informació sobre l’organització, a fi d’anticipar-se i prendre les mesures adients.

Resolució completa

La Sindicatura ha traslladat al Districte de Nou Barris que, sense més dilació, iniciï les actuacions per comprovar si l’activitat del supermercat compleix la normativa mediambiental que li és d’aplicació.

Resolució completa

La Sindicatura ha constatat que l’actuació de l’IMHAB s’ha encaminat a donar una solució a les humitats al més aviat possible i el retard es troba justificat en les dificultats de localitzar-ne l’inquilí. 

Resolució completa
L’agenda de la Sindicatura

Secció del síndic a Onda Cero Catalunya
03/06/2024 i 17/06/2024
13 h
Onda Cero Catalunya
Reunió amb la Síndica de Greuges de Catalunya per tractar els abusos sexuals a les escoles
04/06/2024
12 h
Síndica de Greuges de Catalunya
Secció del síndic a Cope Catalunya
04/06/2024 i 18/06/2024
13 h
Cope Catalunya
A peu de carrer: Canyelles i les Roquetes
05/06/2024
9 h
Canyelles
El síndic imparteix la formació 'Aproximació als DDHH des de l'àmbit local', de l'IDHC
07/06/2024 i 21/06/2024
10 h
IDHC
Reunió explicativa sobre la Regeneració Urbana del Besòs
12/06/2024
9.30 h
Districte de Sant Martí
El síndic participa al I Fòrum Internacional de Present i Futur de Canàries
14/06/2024
12 h
Tenerife
La Sindicatura, a prop teu: la Prosperitat
17/06/2024
19 h
La Prosperitat
Reunió amb la comissionada d'Acció Social i la comissionada de Convivència
18/06/2024
9 h
Ajuntament de Barcelona
Sindicatura itinerant: la Bonanova
20/06/2024
10 h
La Bonanova
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.