Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
Butlleti nº7/24
Periodicitat: mensual
Juliol-Agost 2024

Dins el projecte Memòries Tèxtils, estem organitzant unes trobades entre dones costureres amb la finalitat de recollir tant les seves vivències -la majoria s’hi han dedicat de forma professional- com els objectes significatius que testimonien la seva relació amb la costura.

Durant el procés participatiu, que ha durat quatre mesos, s’han rebut un total de 570 propostes per adaptar aquesta norma, aprovada fa 18 anys, a les noves realitats de la ciutat. Entre les conclusions principals hi ha la necessitat de mantenir l’ordenança vigent i actualitzar-la per fer front als nous reptes de convivència.

Més informació

El passat 3 de juliol va presentar-se el curtmetratge "Conte de les dones velles" dins de la 6a edició de la GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona. El curt recull experiències viscudes per usuàries de l’Escola de Salut de Navas. Mitjançant aquesta activitat, han aconseguit formar una xarxa de suport.

Més informació

Des de l’Espai Torre Jussana han compartit la Memòria 2023, un recull de totes les activitats que s’han impulsat des d’aquest servei de l’Ajuntament que dóna suport a les diverses formes d’associacionisme. En total, més de 1.600 organitzacions no lucratives de la ciutat han fet ús d’alguns dels serveis de l’Espai, mentre que l’equipament en sí, situat a Horta-Guinardó, l’han fet servir més de 26.000 persones. L'Espai forma part de la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària i està gestionat pel Consell d’Associacions de Barcelona.

Més informació

Durant el mes de juliol ha estat obert el procés de consulta pública per a la nova Ordenança reguladora de la igualtat de tracte i no discriminació, una ordenança pionera a l’Estat i que reforça la posició de Barcelona com a ciutat que defensa els drets humans i lluita contra les discriminacions. L’últim trimestre de l’any, està previst obrir un procés participatiu per tal de fer públic l'esborrany de text normatiu i recollir el màxim nombre de propostes i observacions de tota la ciutadania. Es preveu que s'aprovi al llarg de l'any 2025.

Més informació
PARLEM AMB

“Potenciar la participació ciutadana i desenvolupar enfocaments innovadors és fonamental perquè les ciutats són les administracions més properes a la ciutadania”

Llegeix l'entrevista
Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Si voleu gestionar les vostres subscripcions o donar-vos de baixa d’aquesta comunicació, accediu a la vostra zona personal.
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.