Si no podeu veure aquest missatge correctament, si us plau feu clic aquí
Pesca i consum sostenible de peix a Barcelona


Us convidem a participar a la sessió “Pesca i consum sostenible de peix a Barcelona”, que s'ha reprogramat el dijous 4 de novembre a les 15 h, a la Confraria de Pescadors de la Barceloneta. Les persones que ja us hi havíeu apuntat, cal que us torneu a inscriure.

Aquesta trobada té per objectiu oferir una visió global de la situació actual de la pesca i el consum de peix, i reflexionar sobre els principals reptes i oportunitats per avançar cap a models més sostenibles en el marc del sistema alimentari de la ciutat.

La sessió inclourà presentacions sobre el Pla Litoral i la maritimització de Barcelona, l’estat de la pesca a Catalunya, i una taula rodona sobre pesca sostenible i consum de peix amb persones expertes del sector, la recerca i la societat civil.

A més, es presentarà la convocatòria d’ajuts del programa FEMPA 2024–2028 i es realitzarà una dinàmica d’intercooperació entre entitats.

Inscripcions https://inscripcions-ajuntament.barcelona.cat/index.php/528252

📅 Data: 4 de desembre de 2025

🕙 Hora: 15 h

📍 Lloc: Confraria de Pescadors de la Barceloneta

👥 Adreçat a: Organitzacions de l'àmbit de l'alimentació sostenible i del sector pesquer de Barcelona

Detall del programa:

1- Benvinguda i introducció

2- Pla Litoral i maritimització de Barcelona - Pep Hurtado 

3- Introducció al context de la pesca en l’alimentació sostenible

  • Miquel Ortega (perspectiva científica – Institut de Ciències del Mar – CSIC -)
  • Xavier Socías (perspectiva desenvolupament sostenible d’activitats marítimes i pesqueres – GALP Costa Central-)

4- Taula rodona (1h)

Moderació: Maria Bas (Institut de Ciències del Mar – CSIC)

  • Francesc Leyva (perspectiva de comercialització tradicional -Gremi de Peixateries de Catalunya i Comerç Verd-)
  • Cristina Caparrós (perspectiva de la comercialització alternativa – Cap a Mar- )
  • Puri Canals (perspectiva de ciència i compromís social per a la preservació marina -Underwater Gardens-)
  • Marina Monsonís (perspectiva de cultura alimentària

5- Pausa networking (30 min)

6- Presentació d’ajuts vinculats als FEMPA (per a persones/entitats interessades en el finançament de projectes)

  • Què podem fer des de les nostres entitats? Convocatòria ajuts GALP - Xavier Socías (gerent GALP Costa Central)
  • Dinàmica d’intercooperació per esbossar propostes

7- Cloenda

Us hi esperem!

Us recordem que us podeu apuntar al xat Telegram d’Agròpolis, una via de comunicació més dinàmica i multidireccional on totes les organitzacions adherides tenen la possibilitat de compartir informacions d’interès. Només heu de clicar en aquest enllaç.

Us recordem que podeu accedir a la informació sobre el tractament de les vostres dades de caràcter personal a través de l'enllaç o enllaços següents:
Podeu contactar amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’aquest enllaç.